Columns

Columnist:

Rob van Veen

Ruimte

Ik ben zo'n mens dat ruimte nodig heeft. Ruimte om na te denken. Om mezelf te ontwikkelen. Om te accepteren, om door te gaan.

Ruimte krijgen om zelfstandig te kunnen beslissen is voor mij een van onze belangrijkste verworvenheden.

Columnist:

Binnenstaander

Goedpraten

Mensen hebben de neiging om dingen goed te praten. Ik ook. Je eigen acties, bepaalde gebeurtenissen of dingen die je juist niet doet. Een paar (echt gehoorde) voorbeelden: ,,Ik zou wel vegetariër willen zijn, want ik vind het best zielig voor die dieren.

Columnist:

Rob van Veen

Column hollen of stilstaan

De jeugd van tegenwoordig. Generatie op generatie komt vroeg of laat met deze kreet. De jeugd van tegenwoordig en dan meestal vanuit het negatieve.

Waarom? Deden onze ouders het dan zoveel beter dan wij of nog een stapje dichterbij, doen onze kinderen het slechter dan wij?

Columnist:

Binnenstaander

Kleine wereldverbeteraars

Een van de bijzondere dingen aan het hebben van kinderen is dat je dingen van jezelf herkent én dat ze je regelmatig een confronterende spiegel voorhouden. Mijn oudste, van 8, hielp me laatst heel lief met de boodschappen opruimen.

Columnist:

Raadspraat

Als de brandweer...

De gemeenteraden Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) werden enige tijd geleden geconfronteerd met voorgestelde bezuinigingen bij onze brandweer.

Vanaf de wal: Geloof

Mensen vragen wel eens of ik religieus ben. Of ik geloof. Ik antwoord dan, religieus nee, maar ik heb een sterk geloof. Ik geloof in mensen.

Columnist:

Raadspraat

Brandweer Neerijnen

Onlangs werd de raad van Neerijnen een concept brandweer zorgplan ter goedkeuring voorgeschoteld. Voor de komende jaren wil de veiligheidsregio Gelderland-zuid (VRGZ) hiermee de dienstverlening van de brandweer vastleggen.

Columnist:

Rob van Veen

Ze komen

Wie? De Russen? De Chinezen? Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten? Nu al?

Nee, beste mensen, de Polen komen. Zo lijkt het althans. En hoe onwaar is dat?

Pagina's