• Sense of an Ending: 3x bij LingeFilm

    filmdepot.nl
  • Hidden Figures; zaterdag 16 september bij LingeFilm

    filmdepot.nl
  • The Eagle Huntress: zondag 17 september incl roofvogelshow bij LingeFilm

    filmdepot.nl

SENSE OF AN ENDING, HIDDEN FIGURES EN THE EAGLE HUNTRESS MET GRATIS ROOFVOGELSHOW BIJ LINGEFILM

08-09-2017, 22:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 15 september 2017, 20:30 tot woensdag 20 september 2017, 22:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
LingeFilm, gevestigd in De Pluk
Geldermalsen

Op vrijdag 15, dinsdag 19 en woensdag 20 september is 'Sense of an ending' bij LingeFilm te zien. Op zaterdag 16 september draait 'Hidden figures' en op zondagmiddag 17 september kun je kijken naar de prachtige beelden van "The eagle huntress". Voorafgaand aan de film is er een spectaculaire roofvogelshow.

De hoofdpersoon Tony Webster in 'Sense of an ending' erft een dagboek van de moeder van een ex-geliefde. De inhoud van het dagboek brengt allerlei herinneringen omhoog aan zijn jonge jaren. Zijn herinneringen stemmen echter niet helemaal overeen met de waarheid. Sterker nog: hoe meer hij zich in zijn verleden verdiept, hoe onbetrouwbaarder zijn geheugen blijkt en hoe pijnlijker het uiteindelijke zelfinzicht. Deze film wordt drie keer vertoond bij LingeFilm. Op vrijdag om 20.30 uur, op dinsdagmiddag om 14.30 uur en op woensdag om 20.00 uur.

'Hidden figures' is een sociaal onrecht-drama, maar voor de balans zit er heel wat humor en soulmuziek in. In het begin van de jaren 60 in Amerika, heerst een tijd van groot optimisme, maar ook van rassenscheiding. Met man en macht probeerde Amerika een astronaut in de ruimte te brengen. Drie zwarte vrouwen die in dienst zijn bij het mannenbolwerk NASA vechten tégen het racisme en het seksisme van die tijd, en vóór hun recht om hun ambities en dromen waar te maken.

In 'The eagle huntress' heeft de jonge Aisholpan een grote droom: ze wil net als haar vader en opa een adelaarsjager worden. Een klein probleem: Een vrouw hoort thuis te zorgen voor thee en het eten? Maar Aisholpan laat zich daar niet door weerhouden en gaat aan de slag om iedereen het tegendeel te bewijzen.

Voorafgaand aan deze film, om 14.00 uur, organiseert LingeFilm in samenwerking met Valkerij Culemborg een spectaculaire roofvogelshow. Het wordt een interactieve demonstratie waarin je kennis maakt met verschillende roofvogels en uilen. De ervaren valkeniers vertellen honderduit. Je kunt de prachtige dieren in volle vlucht bewonderen en natuurlijk ook van heel dichtbij bekijken. De show is op de parkeerplaats van de Pluk. Als bezoeker van de film heb je gratis toegang tot deze show.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl