Animo op werklust langs Reehorst'45

12-09-2016, 18:00 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen weekend speelde Animo de eerste thuiswedstrijd van het nog jonge veldseizoen. Tegenstander was het bekende Reehorst'45 uit Ede, dat vorig jaar in de zaalcompetitie ook ontmoet werd. Toen won Animo één keer en speelden beide ploegen een keer gelijk. Voor beide ploegen telde zaterdag in deze fase van de competitie alleen een overwinning om zo snel mogelijk bovenaan de ranglijst te komen.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, een van de eerste aanvallen werd afgerond waardoor Animo een 1-0 voorsprong pakte. Via het 2e aanvalsvak liep Animo uit naar een 3-1 voorsprong maar daarna zakte Animo een eind weg. De organisatie miste in de aanval en er werd te veel balverlies geleden waardoor Reehorst de kans kreeg om in de wedstrijd te komen. Reehorst trok de stand gelijk en de rust naderde na een helft vol met hard werk maar weinig doelpunten, maar Animo leefde nog kort op en met 2 schoten werd de ruststand bepaald op een 7-5 voorsprong voor Animo.

In de rust legde Van Houwelingen het accent op de organisatie en het goed neerzetten van de juiste personen op de juiste plek. In de tweede helft sorteerde dit effect en kreeg de organisatie meer vorm naast de reeds getoonde wil en drive om te winnen ondanks dat de korf moeizaam werd gevonden. Toch kreeg Reehorst genoeg kansen in de tweede helft de wedstrijd om te keren in Geldermalsen ondanks dat Animo door het harde werk en de organisatie de betere ploeg was.

Uiteindelijk leek Reehorst de score om te draaien maar maakte vervolgens te veel verdedigende fouten om de voorsprong vast te houden en liet Animo werken aan een dik verdiende overwinning op basis van inzet. Op 11-10 besliste Animo de wedstrijd door een strafworp af te ronden (12-10), het doelpunt dat nog volgde van Reehorst (12-11) kwam te laat om het tij nog te keren voor de gasten.

Met deze overwinning staat Animo op een gedeelde 1e plek met DOS-WK dat wel een beter doelsaldo overlegt dan Animo. Komende zaterdag zullen beide ploegen in Enschede gaan bepalen wie de leiding pakt in poule 3E.

Overige uitslagen:

Skunk - DOS-WK 10 - 20

Arena - Kios'45 16 - 16

Achilles - Kesteren 14 - 12