POLITIEK CAFÉ GELDERMALSEN

13-09-2015, 17:50 | Lezersnieuws | M. Eerelman

Op vrijdagavond 23 oktober vindt de eerste bijeenkomst van Politiek Café Geldermalsen plaats. Dit is een avond waar inwoners van de gemeente Geldermalsen in informele sfeer kunnen praten en discussiëren over onderwerpen die lokaal spelen. Het onderwerp is drank- en drugsgebruik onder jongeren. Inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Locatie is Le Mélangeur, Marktplein 16 in Geldermalsen.

Politiek Café Geldermalsen is een nieuw initiatief, gedragen door alle politieke partijen in de gemeente Geldermalsen en een aantal betrokken burgers. Bewoners, ambtenaren, verenigingen, maatschappelijke organisaties en lokale politici kunnen hier informatie en standpunten uitwisselen en luisteren naar en praten met deskundigen. Het politiek café is nadrukkelijk niet bedoeld als inspreekavond of een verlenging van de raadsvergadering, maar als een nieuwe manier om bewoners en andere geïnteresseerden te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken en de lokale politiek. Deze avonden zullen in 2016 met regelmaat plaatsvinden.

Deze eerste bijeenkomst van Politiek Café Geldermalsen gaat over drank- en drugsgebruik onder jongeren. Gebruiken Geldermalsense jongeren (te) veel drank en drugs en wordt het een probleem? Welke rol hebben de ouders, de school en de gemeente? Onder leiding van journalist Walter Post gaan ouders, jongeren en geïnteresseerden in gesprek met onder andere een jongerenwerker, een wijkagent en natuurlijk met elkaar. Er wordt op deze avond ook gezorgd voor een 'luchtige toon': er is live muziek en Hans Beringen, bekend van de radiotalkshow van RTV Betuwe, zal een column voordragen.