• Vahalismannen 1 op het podium in Weert

    Stephan Jansen

Triathleten Vahalis massaal in actie afgelopen weekend

12-06-2017, 17:11 | Lezersnieuws | Heleen van Keulen

Triatleten van Vahalis waren dit weekend niet alleen in Nederland actief, maar ook over de landsgrenzen.

Het was niet alleen een actief weekend, maar ook een succesvol weekend voor de Betuwse triathlonvereniging.

In Weert tijdens de stadstriathlon kwamen zaterdag 5 Vahalisteams in actie op verschillende afstanden en op verschillende niveaus in de 2e, 3e en 4e divisie van de Nederlandse Triathlon Teamcompetitie.

In de snelle 2e divisie eindigde het 1e herenteam van Vahalis op een knappe 3e plaats op de olympische afstand (1500 zwemmen, 40 fietsen en 10 lopen). Bram van der Wal veroverde individueel de 3e plaats in deze wedstrijd!

In de 3e divisie eindigde de mannen in de top 10 op de Sprintafstand, met een mooie individuele prestatie van Ton Eli bij de eerste 10 atleten.

Diezelfde dag startten 5 Vahalianen in Moritzburg op de halve triathlon. Han Boselie, Carin van den Bosch en Peggie Wierda eindigden in de top 3 in hun leeftijdscategorie.

Zondag 2 podiumplaatsen voor Marije en Brenk en Krista van Soldt op de 1/8 afstand in de Maasdijktriathlon.

Tenslotte startten maar liefst 9 atleten in Terheijden op de halve triathlon. In een zware wedstrijd, die vanwege de hitte niet door alle deelnemers mocht worden afgerond, stond Vahalis 3x op het podium. Ton Eli en Dirk Jan de Jong eindigde in de top 20 van de mannenstrijd, met respectievelijk een 2e en een 3e plaats in hun leeftijdscategorie. Heleen van Keulen eindigde als 2e dame in de wedstrijd en als 1e in haar categorie.