• Rijden Zonder Invloed

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij Club Rodenburg

BEESD De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 16 september is het campagneteam in Geldermalsen aanwezig om de bezoekers van Club Rodenburg bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam zal bij Club Rodenburg bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen bij bestuurders. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Info: www.rijdenzonderinvloed.nl