• Lex van Lieshout ANP XTRA

Gratis cursus Grip op je geld

GELDERMALSEN Kernteam Geldermalsen en Schuldhulpmaatje starten 17 maart met de cursus Grip op je geld. In zes bijeenkomsten krijgen deelnemers praktische tips om beter om te gaan met geld. Na de cursus hebben deelnemers beter inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Deelnemers leren bewust keuzes te maken en hun financiën goed te organiseren. De cursus start 17 maart. Iedere bijeenkomst is van 13.30 uur tot 15.00 uur in De Pluk in Geldermalsen. Opgeven kan via kernteam@geldermalsen.nl of 0345-586700. Deelname is gratis.

Schulden of dreigende schulden komen steeds meer voor. Behalve de financiële zorgen veroorzaakt het vaak ook allerlei andere problemen. Voorkomen of snel aanpakken van schulden is dan ook heel belangrijk. Met de cursus Grip op geld krijgen deelnemers hun financiën weer op orde. Ze weten wat ze kunnen doen om achterstanden en schulden te voorkomen of aan te pakken.

Een vrijwilliger van Schulphulpmaatje en een maatschappelijk werker van het Kernteam verzorgen de cursus. Beiden hebben ruime ervaring met budgetteren en voorkomen en verminderen van schulden. Ze hebben al vele mensen op weg geholpen. In de cursus is aandacht voor regelingen en tegemoetkomingen waar men misschien recht op heeft. In de cursus kunnen cursisten ook ervaringen met elkaar uitwisselen. Het is een praktische cursus waar men veel zelf aan de slag gaat.