Ingezonden: Maak van de Heemtuin Geldermalsen uw tuin

Iedereen in Geldermalsen weet wel van het bestaan van de Heemtuin langs de Linge, maar lang niet iedereen heeft wel eens de moeite genomen om dit mooie stukje natuur wat beter te leren kennen.

De Heemtuin is aangelegd in 1977 en omvat in totaal maar liefst drie hectare. Een uniek stukje Geldermalsen in oude Betuwse stijl, met fruitbomen, kastanjes, wilgen, iepen en meidoornhagen. Aantrekkelijk voor recreanten en met de aanwezige dierenweide zeker ook voor kinderen.

Iets wat mooi is, blijft niet automatisch mooi, daar is onderhoud voor nodig. Helaas is daar de laatste jaren wat minder van terecht gekomen. Gevolg is achterstallig onderhoud van de paden, een wat troosteloze aanblik, groen en waterpartijen waaraan nodig wat moet gebeuren. Eigenlijk is de Heemtuin op dit moment niet meer zo aantrekkelijk en dat is jammer. Het gebied kan veel mooier worden en ook op velerlei manieren worden gebruikt, niet alleen om doorheen te wandelen, maar het leent zich bijvoorbeeld ook om er lekker sportief bezig te zijn.

Er ligt een mooi plan om de Heemtuin om te toveren tot een parel van Geldermalsen. Inwoners kunnen ertoe bijdragen dit plan te verwezenlijken en daarmee de Heemtuin ook een beetje hun eigen tuin te maken. Dat kan door de stemmen op het Leefbaarheidsinitiatief herinrichting Heemtuin.

Ga naar www.geldermalsen.nl Hier vindt u informatie over het plan zelf en de manier waarop u kunt stemmen. Wacht niet te lang, stemmen kan nog tot en met 8 februari.

Wim van de Werken