• Henk Wilmans en zijn band spelen countryklassiekers in het Nederlands. Foto: Patrick Post

Nederlandstalige countryklassiekers en wereldmuziek bij Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Komend weekend zijn er twee muzikale activiteiten bij Cultureel Café Geldermalsen. Op vrijdagavond 20 november spelen Henk Wilmans en de Rodeo Lasso Showband vanaf 20.00 uur countrynummers in het Nederlands. Op zondagmiddag 22 november is het om 15.00 uur weer tijd voor de wereldmuziekmiddag. Dan komt Accordéon Mélancolique naar Geldermalsen. Beide optredens vinden plaats in Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis.

Henk Wilmans speelt met de Rodeo Lasso Showband bekende countryklassiekers en eigen nummers met een Nederlandse tekst. Van 'Op ons luchtmatras' (Islands in the stream) tot 'Blijf bij je wijf' (Stand by your man), en van 'Papadag' (9 to 5) tot 'Lichterlaaie' (Ring of fire). De showband bestaat uit Godfried Boogaard (drums), Johan Nebbeling (gitaar/banjo/slide), Hans Abbink (bas/zang) en Maarten Kuipers (zang/accordeon/mandoline). Op de website www.henkwilmans.nl staan niet alleen foto's en videofragmenten, maar ook de teksten van de nummers, zodat er op de avond zelf meteen meegezongen kan worden. Het feestelijke optreden start op vrijdagavond 20 november om 20.00 uur.

Wereldmuziek: accordeons, zang en een beetje poëzie

Op zondagmiddag 22 november speelt Accordéon Mélancolique bij de maandelijkse muziekmiddag van Cultureel Café Geldermalsen. Dit duo, bestaande uit Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, speelt al sinds 1984 samen op accordeon. Beide muzikanten zijn grotendeels autodidact, met een originele speelstijl als gevolg. Hun voornamelijk Frans georiënteerde accordeonspel verrast, roept herkenning op, ontroert, klinkt ongedwongen en houdt het publiek geboeid. Zij hebben inmiddels vijf cd's gemaakt en geven regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Ook hebben zij bladmuziekbundels uitgegeven en wordt hun muziek veelvuldig gebruikt in films, documentaires, dans- en theaterproducties en commercials. Op de website www.acmel.nl is hun muziek alvast te horen. Het optreden van Accordéon Mélancolique start om 15.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. In de pauze wordt met de hoed rondgegaan, zodat iedereen een bijdrage kan leveren.

Meer informatie over de activiteiten van Cultureel Café Geldermalsen is te vinden op www.cultureelcafegeldermalsen.nl.