Samen Dementievriendelijk Geldermalsen

GELDERMALSEN Ook in Geldermalsen wonen mensen met geheugenproblemen steeds langer zelfstandig. Dit betekent dat men vaker in aanraking komen met inwoners die 'het even niet meer weten'. Speciaal voor ondernemers, winkelpersoneel, vrijwilligers en andere belangstellenden is er op Wereld Alzheimerdag een inspiratiebijeenkomst over hoe kan om te gaan met dit soort situaties. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 september in Schenkerij de Beurs, Marktplein17 in Geldermalsen, aanvang 19.30 uur.

Namens Alzheimer Nederland verteltl iemand iets over verschillende geheugenproblemen. Spelers van de toneelgroep 'Elckerlyc' brengen enkele situaties uit de praktijk naar voren. Op een interactieve manier zullen ervaringen en mogelijke oplossingen besproken worden. Verschillende medewerkers van de gemeente Geldermalsen hebben over omgaan met mensen met geheugenproblemen een workshop gevolgd. Zij zullen hun ervaringen vertellen vanuit de praktijk.

De bijeenkomst is kosteloos en wordt aangeboden door de projectgroep 'Samen Dementievriendelijk Geldermalsen' waarin verschillende organisaties samenwerken.

Info: alzheimercafegeldermalsen@gmail.com