Animo wint nipt eerste thuiswedstrijd

GELDERMALSEN Afgelopen weekend speelde Animo de eerste thuiswedstrijd van het veldseizoen. Tegenstander was het Reehorst'45 uit Ede. Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, waardoor Animo een 1-0 voorsprong pakte. Via

het 2e aanvalsvak liep Animo uit naar een 3-1 voorsprong maar daarna zakte Animo weg. De organisatie miste in de aanval en er werd te veel balverlies geleden waardoor Reehorst de kans kreeg om in de wedstrijd te komen.

Reehorst trok de stand gelijk en de rust naderde na een helft vol hard werk maar weinig doelpunten, maar Animo leefde nog kort op en met 2 schoten werd de ruststand bepaald op een 7-5 voorsprong voor Animo. In de tweede helft kreeg de organisatie meer vorm naast de reeds getoonde wil en drive om te winnen. Toch kreeg Reehorst kansen in de tweede helft de wedstrijd om te keren in Geldermalsen. Op 11-10 besliste Animo de wedstrijd door een strafworp af te ronden (12-10), het doelpunt dat nog volgde van Reehorst (12-11) kwam te laat om het tij te keren voor de gasten.