Jongeren krijgen bidons bij pannatoernooi

GELDERMALSEN Geldermalsen is de eerste Jongeren op gezond gewicht (JOGG) gemeente in Rivierenland. Op 14 september start de eerste activiteit, de voorronde van het Pannatoernooi in Beesd. Wethouder Niko Wiendels is er bij en deelt bidons met water uit. Het pannatoernooi is een initiatief van WelzijnGeldermalsen en onderdeel van de Nationale Sportweek.

Het pannatoernooi wordt georganiseerd voor leerlingen in groep 3 t/m 8 uit de gemeenten Neerijnen, Geldermalsen en Lingewaal. De voorronde op 14 september wordt gehouden op het Cingelplein in Beesd van 12.30 tot 14.00 uur. Leerlingen van de basisscholen St. Antonius en Lingelaar kunnen zich aanmelden. Ze mogen zelf pools vormen. Tijdens de voorrondes kunnen teams zich plaatsen voor de grote finale op 23 september in Waardenburg.

Wethouder Niko Wiendels is bij het toernooi en deelt bidons gevuld met water uit aan de deelnemers. Samen met organisaties en verenigingen die werken met kinderen en jongeren probeert Gemeente Geldermalsen als JOGG gemeente een gezondere leefstijl bij de Geldermalsense jeugd te bevorderen. Het gaat dan vooral om uitdagen tot meer bewegen en gezonder eten. De gemeente is kartrekker en brengt onder de paraplu van JOGG vele partijen samen.