• Liesbeth Kaldenberg

Beesdse onderneemsters kijken terug op geslaagd jubileumdiner

BEESD Een gezellige avond op een prachtige locatie met lekker eten, goede wijn en alleen maar positieve reacties; het jubileumdiner dat 12 augustus werd georganiseerd door Annelies de Haas van Uitspanning de Notenboom, Chantal van Mook van Salsa Catering en Wendy van den Heuvel van Proost & Co was een groot succes.

door Willemieke Steen

@WillemiekeSteen

  

De Beesdse onderneemsters vieren dit jaar alle drie een jubileum en bestaan respectievelijk 25, 10 en 5 jaar. Het idee om gezamenlijk iets te organiseren, was al vaker de revue gepasseerd, maar nooit eerder is het ervan gekomen. Toen ze erachter kwamen dat ze dit jaar alle drie een jubileum vieren, werden de plannen concreet gemaakt. De dames organiseerden een diner in Uitspanning de Notenboom waarbij Chantal het eten verzorgde en Wendy de wijnen. Er werd een uitgebreid menu geserveerd dat bestond uit zeven gangen en bij elke gang werd een bijpassend glas wijn geschonken. ,,We hebben alleen maar positieve reacties en complimenten gekregen", vertelt Wendy. ,,Het verliep allemaal vloeiend en het ging allemaal goed, dus wellicht is het voor herhaling vatbaar."

 

EXCLUSIEVE WIJNEN Proost & Co werd 5 jaar geleden opgericht door Wendy van den Heuvel. Vanaf het moment dat ze haar eerste pallet wijn importeerde, groeide het aantal klanten steeds verder. Vooral de zakelijke markt is geïnteresseerd in haar exclusieve, biologische wijnen. Na 5 jaar heeft Wendy het nog steeds goed naar haar zin en zijn er nog genoeg plannen. ,,Ik heb mijn stip op de horizon nog lang niet bereikt en ik hoop dat de goede en gezonde groei zich de komende jaren voortzet."

 

WERELDSE GERECHTEN Chantal van Mook begon 10 jaar geleden haar cateringbedrijf Salsa Catering. ,,In de afgelopen jaren hebben we steeds meer zakelijke klanten gekregen. Particuliere partijen blijven we ook doen, want juist de afwisseling maakt dit werk zo leuk." Chantal reist de hele wereld over om te koken en inspiratie op te doen. ,,Je moet zorgen dat je niet stil staat. Ik wil dan ook blijven reizen en masterclasses blijven volgen want ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen." Ooit komt er nog een boekje met de beste recepten van Salsa Catering. Chantal: ,,Dat idee heb ik al heel lang, wellicht bij een volgend jubileum."

 

ONGEDWONGEN SFEER Wat 25 jaar geleden een donkerbruin café was, is inmiddels een horecagelegenheid met een ongedwongen, huiselijke sfeer, geschikt voor allerlei gelegenheden. Annelies de Haas van Uitspanning De Notenboom vertelt: ,,Voor elk budget een goed product neerzetten, dat vind ik de mooiste uitdaging. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat de mensen krijgen wat ze willen en dat ze zich op hun gemak voelen. Als uiteindelijk blijkt dat het voldoet aan de verwachtingen, dan geeft dat voldoening."

Op de foto: Wendy, Chantal en Annelies in de tuin van Uitspanning de Notenboom.