• Elzeline van Veen

Bedankt

Het reces of, in normale mensentaal, de (te) grote vakantie van onze zeer geachte raads -/ en commissieleden zit er bijna op.

Natuurlijk heb ik 'ze' ook de afgelopen maanden gevolgd, maar veel verder dan (terecht) aandacht vragen voor het feit dat onze straten worden overwoekert door onkruid of het feit dat iemand heeft bedacht dat er blauwalg in de Steenvliet zit, zijn ze niet gekomen. Blauwalg, het jaarlijks ritueel om de mensen die zo nodig naast een zwembad willen wonen een rustige oude dag te bezorgen. Blauwalg betekent namelijk dat onze lokale zero tolerance regering de opsporingsdienst achter net te luid spelende kinderen aan kunnen sturen.

Verder de bekende politieke vragen van een aantal raadsleden via twitter. Voor wie doen jullie dat? Denken jullie nu echt dat de wethouders met hun kladblokje klaar zitten? Poppenkast politiek noem ik dat.

Een persoonlijke ervaring deed ik op toen ik een spontaan bezoek bracht aan ons gemeentehuis voor het aanvragen van een nieuw paspoort.

Spontaan? Of ik wel helemaal goed was.

Nee meneer Van Veen, u dient een afspraak te maken. En dat kan volgende week misschien wel.

Op mijn vraag of het echt niet dezelfde dag kon, werd er even in de computer gekeken en wat denk u?

Vanmiddag al tijd! Even een code aangemaakt die ik des middags moest intypen in het schermpje van het pontificale zuiltje midden in de hal. Het schermpje zal mij dan wel naar één van de loketten verwijzen. Met een glimlach verliet in het gemeentehuis.

Weet u, er was maar één loket open en de dame die mij die ochtend nog wegstuurde naar de dame ernaast om een officiële afspraak te maken heeft mij keurig en heel serieus geholpen.

Met het paspoort komt het vast wel goed en eigenlijk heb ik best genoten van het kwartiertje 'Gemeentehuisje spelen'.

Gelukkig gaat het echte spel op het gemeentehuis nu weer beginnen.

Via mijn columns ga ik jullie op de hoogte houden van alles wat er op het gemeentehuis gaat gebeuren.

De samensmelting van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal, de strijd om het lijsttrekkerschap bij de verschillende partijen en natuurlijk de keus wie de eerste burgemeester van West Betuwe gaat worden.

Deze column wil ik gebruiken om jullie te bedanken. Te bedanken voor jullie fijne en lieve reacties op mijn zeer persoonlijke columns die ik heb geschreven na het plotseling overlijden van Lia. Mijn maatje, de moeder van mijn kinderen en de geweldige oma van mijn kleinkinderen.

Ik realiseer me terdege dat ik door het delen van mijn persoonlijk verdriet misschien wel heel opdringerig ben geweest.

Nu de toekomst tegemoet. Niet alleen, maar met al mijn dierbaren om mij heen. Een toekomst met veel plannen en mooie herinneringen.

Nogmaals bedankt!

Rob van Veen