• Rob van Veen

Ben jij belazerd!

Meestal gebruik je het als waarschuwing naar iemand waarvan je denkt dat hij je een kunstje wil gaan flikken. Ben jij belazerd!

Maar soms, iedereen maakt dat mee in zijn leven, word je echt belazerd. Ik krijg dat gevoel iedere keer als ik langs het complex van mijn voetbalcluppie GVV rijd. Door de struiken heen heb ik de afgelopen weken het kunstgrasveld zien verrijzen. Eindelijk!

Waarom ik me belazerd voel? In de periode dat ik bestuurslid was bij GVV heb ik me zeer ingespannen om verschillende wethouders aan hun afspraak te houden. Toen GVV indertijd gedwongen werd een veld in te leveren ten behoeve van de hockeyvereniging werd direct de afspraak gemaakt dat wij gecompenseerd zouden worden.

Was in de tijd van wethouder Doeland (CDA). Samen met toenmalig GVV-voorzitter Albert de Vos ben ik veel op het gemeentehuis geweest.

Ondanks de belofte van Doeland gebeurde er niets. Zijn opvolgster Mw. Brand (D66) was helder tijdens een kampioenschapsreceptie van GVV: beloofd is beloofd. Jullie raden het al, weer niets! Vervolgens wethouder Hompe (PvdA), hetzelfde laken een pak.

Voor mij was het toen wel helder. Het werd mij en daarmee GVV gewoon niet gegund. Hoe kon een CDA-wethouder uit Beesd een kunstgrasveld in Geldermalsen aan laten leggen zonder dat het ook bij de club in zijn eigen dorp zou gebeuren. Die vraag blijft bij mij hangen. Eigen belang!

Later, veel later kwam er toch weer beweging in het dossier. Alle voetbalverenigingen kregen de mogelijkheid op een kunstgrasveld. Begrijp mij goed, ik gun dat Beesd, MVV58 en Rhelico zeer!

Waar aanleg op kosten van de gemeente keer op keer was toegezegd, moet een relatief kleine vereniging als GVV nu €80.000,00 zelf op tafel leggen. Dat voelt voor mij als een boete.

Zoals gezegd, ik zie het veld door de struiken, maar ik ben nog niet zover om het eens rustig te gaan bekijken. Het plezier is voor mij namelijk allang verpest.

Waarom nu dit beklag? Rond deze tijd zal het veld worden opgeleverd en na de zomervakantie zullen verschillende politieke partijen richting verkiezingen vast met de eer gaan strijken.

Nogmaals, ik ben blij voor alle voetbalverenigingen en dan met name voor alle kinderen die na een fikse regenbui niet meer te horen krijgen dat ze niet kunnen spelen omdat het veld afgekeurd is.

En toch zal ik altijd een nare smaak in mijn mond houden omdat ik glashard belazerd ben door de dames en heren van het gemeentehuis.

Ik vergeet dat niet en indien nodig zal ik iedereen blijven herinneren aan de eigen-belangetjes-cultuur die heerst op ons gemeentehuis.

Rob van Veen