• Elzeline van Veen

Cheers

Ik moet al een tijdje denken aan die heerlijke televisieserie uit de jaren 90. Cheers, een heel normale en tevens bijzondere horecagelegenheid. Een plek waar je heen gaat om vrienden te ontmoeten, een kop koffie of een biertje te drinken. Of gewoon even zitten om de hectiek van de dag te ontlopen.

Zo'n plek waar je je altijd welkom voelt. Een plek waar ze weten wie je bent. Waar ze het fijn vinden als je er bent.

Mijn goede vriendin en collegacolumnist Martine schreef vorige week in haar column over 'de derde plaats'. Waar je (t)huis op 1 staat en je werk vaak op 2 is er voor veel mensen ook een derde plaats. Voor mij is dat zonder enige twijfel Schenkerij de Beurs aan het marktplein in Geldermalsen.

Dat komt natuurlijk mede omdat het de thuisbasis is van het Cultureel Café Geldermalsen waar ik de voorzitter van mag zijn. Bijna iedere vrijdagavond een heel fijn evenement. Van een lekkere band

andersoortige cultuur of bijvoorbeeld de inmiddels beroemde en zeer populaire pubkwis. Daarnaast regelmatig een activiteit op zaterdag en zondag. En dat alles helemaal gratis. Gewoon om cultuur en een beetje plezier voor iedereen mogelijk te maken. Ja, jullie lezen het goed, ik ben daar trots op!

Vorige week was een week dat ik een aantal keer in de Beurs aanwezig mocht zijn. Op één van de avonden was het CCG gastheer van een heus Politiek Café. Onderwerp van de avond was 'hoe democratisch ben jij?'. Duidelijk aangekondigd in kranten en op social media dat het werd georganiseerd, maar massaal genegeerd door jullie als inwoners van de gemeente Geldermalsen, maar ook door bijna de gehele politiek.

Nu weet ik dat inwoners een heel duidelijke mening hebben over de politiek en andersom is dat helaas ook het geval. (Hoe krijgen wij ooit iets van wederzijds respect terug?) Ondanks de lage opkomst toch een waardevolle discussie gehad. Waarschijnlijk mede omdat burgemeester Miranda de Vries er wél was. Wij proberen het gewoon nog wel een keer.

Afgelopen zaterdagavond mocht ik zelf gastheer zijn in de Beurs. 40 jaar dienstverband bij a.s.r. Verzekeringen heb ik ondanks alles toch gevierd. En natuurlijk kon het niet anders dan dat in de Beurs te doen. Inderdaad, zoals Martine vorige week al schreef, bijna iedereen heeft een derde plek. Voor mij is dat Schenkerij de Beurs. Mijn gasten, die aanwezig waren op mijn jubileumfeestje, weten inmiddels waarom.

Ik hoop jullie daar ook een keer te mogen ontmoeten. Gewoon omdat het kan.

Cheers!

Rob van Veen