• Adriaan Hakkert

    Liesbeth Wattimury Fotografie

Een nieuwe start

Ruim drie jaar geleden begon ik onervaren als fractievoorzitter van CDA Neerijnen. In onze tweemansfractie wordt vanaf de eerste dag heel prettig samengewerkt. Gelukkig is er een steunfractie om mee van gedachten te wisselen, zodat we steeds in commissies en raad het CDA-geluid kunnen laten horen. En nu komen de volgende verkiezingen er al weer aan voor onze nieuwe gemeente West Betuwe. We zijn net gewend aan het raadslid zijn.

Er zijn volop activiteiten en bijeenkomsten om een mooi CDA West Betuwe te laten groeien. Wij raadsleden moeten echter gewoon doorwerken in onze gemeente en daar doen waar we voor gekozen zijn. Met mijn CDA-collega werken we aan Neerijnense thema's en in overleg met de CDA'ers uit Lingewaal en Geldermalsen steeds meer aan West Betuwse onderwerpen. Het is fijn met hen van gedachten te kunnen wisselen en zo te bouwen aan de toekomst. Acht raadsleden weten immers meer dan twee. Binnen onze partij zie ik het West Betuwe gevoel ontstaan. Het zij gevoel is tussen de CDA raadsleden al een echt wij gevoel geworden. Juist in overleg kom je tot goede beslissingen.

Onze besturen werken hard aan een evenwichtige nieuwe afdeling. De nieuwe gemeente wordt een van de acht grootste gemeenten van Gelderland. Dat vraagt iets van de toekomstige raadsleden en wethouders. Ik hoop dan ook dat we in de nieuwe raad van West Betuwe met een mooie mix van ervaren en nieuwe raadsleden aan het werk gaan. En tot die tijd buigen wij ons over onderwerpen als de nevengeul Varik Heesselt en de leefbaarheid in de dorpen. Zal de rotonde van Hellouw nog voor de verkiezingen aanbesteed zijn?

Het raadswerk vind ik inspirerend. Het is veel werk. Je kunt het verschil maken in jouw leefomgeving. Hopelijk zijn er bij de volgende verkiezingen inwoners die ook een politieke start willen maken. De nieuwe gemeente verdient nieuw elan.

Adriaan Hakkert

CDA Neerijnen