Een tijd van komen en gaan

De zomer is in aantocht en daarmee ook het zomerreces. Voor veel mensen een tijd van rust en bezinning, zo ook voor de politiek. Waar staan we nu en waar willen we naartoe?

Bijna 6 jaar geleden ben ik in de lokale politiek gekomen. Inmiddels mag ik al 3,5 jaar raadslid zijn voor de partij Dorpsbelangen. Ik kreeg als jonge Beesdenaar de kans iets te gaan doen voor onze samenleving. Ik heb geprobeerd, samen met mijn collega's, om de politiek dichter bij de mensen te brengen en de mensen dichter bij de politiek. Het zijn immers de inwoners van onze dorpen die de leefbaarheid maken.

Politiek is allesbehalve saai. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd, in positieve en negatieve zin. Leefbaarheid, jongeren, anti-discriminatie, sport, cultuur, duurzaamheid, woningbouw en daarnaast nog tig andere onderwerpen die belangrijk waren voor mij. Helaas is niet alles voor elkaar te krijgen en doe je het nooit voor iedereen goed. Het krijgen van een antwoord is daarom des te belangrijker. Nee heb je en ja kan je krijgen.

Naast de politiek studeer ik ook en dit vergt op dit moment veel tijd. Daarom moet je soms prioriteiten stellen en keuzes maken. Om deze reden heb ik besloten om mij te richten op mijn toekomst en te verhuizen naar Utrecht. Daarom stop ik na de raadsvergadering in september als raadslid en tevens als ambassadeur van Ieder1Gelijk, zodat ik mij volledig kan richten op mijn studie. Uiteraard blijf ik nog wel actief voor de Spelweek in Beesd en blijf ik op een andere manier betrokken bij Dorpsbelangen.

De leerzame en waardevolle jaren neem ik mee naar mijn volgende uitdaging. Het is mijn ambitie om op een dag weer terug te komen in de politiek. Maar voor nu wil ik eenieder bedanken voor het vertrouwen dat ik heb gekregen de afgelopen jaren.

Marco Hol

Raadslid gemeente Geldermalsen, partij Dorpsbelangen