• Rob van Veen

Einde van een tijdperk

Geldermalsen, de gemeente Geldermalsen, is nu echt aan haar laatste weken bezig. De nieuwe raad voor West Betuwe is gekozen. Vanaf 1-1-2019 operationeel. Een einde van een tijdperk!

In 2014 deed ik mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van Geldermalsen. Het mocht niet zo zijn. Zo'n anderhalf jaar later ben ik met volle overtuiging met de actieve politiek gestopt, maar vanaf dat moment toch mijn betrokkenheid getoond door de politiek via mijn columns te duiden. Als een van die mensen die als stuurlui aan de wal staan. Met de verkiezingen van vorige week komt er een eind aan die periode (2014-2018) en zit mijn taak erop.

Een einde van een tijdperk!

De uitslag van vorige week voelt toch als een nederlaag. De huidige coalitie is geen strobreed in de weg gelegd om door te gaan. Ondanks al die mopperende mensen al die jaren na het moment in 2015. Best bijzonder.

Deze coalitie mag en gaat door. En terecht! 53% van jullie heeft de moeite genomen om te gaan stemmen, 47% dus niet. Wij, stemmers en niet stemmers, hebben de uitslag bepaald en in mijn ogen heeft de kiezer altijd gelijk. Alle ruimte dus voor de wethouders Ed Goossens, Ton van Maanen en hopelijk Niko Wiendels. Daar komt er nog een bij. Iemand vanuit de ChristenUnie? Ik begreep vorige week dat er nog wat oud zeer zit door hun optreden in Lingewaal. De VVD zou ook kunnen, maar die lijken niet sterker uit de verkiezingen te zijn gekomen. Leefbaar Lokaal misschien? Een partij met 2 zetels kan zelfs ook nog. Ach weet je wat, het maakt mij niet meer uit.

Lieve Lia, ik heb in jouw nagedachtenis geprobeerd te waarschuwen. Jij maakte je zorgen over de vrijheid van vrouwen en meisjes. Voor de vrijheid van ons allen. Sorry! Een persoonlijke nederlaag inderdaad, maar de mensen willen dit blijkbaar. En ik ben democraat genoeg om me hierbij neer te leggen.

En nee, ik ben niet boos op God, zoals iemand mij vorige week voorhield. Zou niet eens weten hoe je dat doet.

Vanaf nu zullen mijn columns niet meer standaard over de politiek gaan. Nee, vanaf nu zal het gaan over echte mensen, over mijn dorp Geldermalsen en dan name over 't Roth.

Dus niet meer Vanaf de Wal, maar Vanaf 't Roth. 't Roth?, hoor ik een aantal van jullie denken. Het mooiste en historische wijkje aan de oostkant van Geldermalsen!

Meer weten? Meld je aan op mijn facebookpagina 't Roth in Geldermalsen en geniet mee van oude foto's en mooie verhalen.

Doel van de pagina is om uiteindelijk tot een boek te komen. Een boek dat wij als groep samen gaan schrijven.

Zo eindigt er een tijdperk en dient een ander zich alweer al.

Ik heb er zin in.

Rob van Veen