• Rob van Veen

Keuzestress

Eigenlijk de eerste keer dat mijn column mij iets van stress heeft opgeleverd. Nee, niet omdat ik bang ben om voor mijn mening uit te komen, maar dat wisten jullie al. Nee, veel meer welk van de vele onderwerpen ik moet kiezen.

De Avri?

De begroting is inmiddels goedgekeurd, maar de tarieven zijn nog niet vastgesteld. Hoe dan? Je weet wat je binnen wilt krijgen, maar nog niet hoe je dat gaat doen? Het lijkt wel politiek hoor ik jullie denken. Nou, dat klopt ook hoor. Voor Geldermalsen zit wethouder Ronald van Meygaarden in het bestuur van deze gemeenschappelijke regeling.

Het is dus gewoon de politiek die hier aan het stuur zit. Of met de ogen en oren dicht op de achterbank!?

Vitens?

Hoe lastig kan het toch zijn om veilig water uit de kraan te laten stromen?

Aan de andere kant, onze watervoorziening is eigenlijk best heel kwetsbaar gebleken? Een kwaadwillende kan de laatste gezonde druppel met gemak laten verdampen.

De Koetjong?

Mijn zorgen over het Nieuwsblad Geldermalsen. Onze Koetjong!

Het gemeentehuis heeft besloten om de gemeentelijke kopij vanaf West Betuwe aan de Zakengids te gunnen. Eerlijk gezegd zijn het mijn favoriete pagina's niet en lees ik ze dan ook zelden of nooit, maar het gemis aan inkomsten raakt het Nieuwsblad natuurlijk wel keihard. En dan vraag ik me stiekem af welke politici er allemaal in hun vuistje lachen. Ik ken er helaas een paar! Van twee raadsleden weet ik in ieder geval dat zij de vrije nieuwsgaring ooit hebben proberen te beëinvloeden.

Geen Koetjong, geen kritische stukken en geen kritische columns?

Het Cultureel Platform?

Wethouder Niko Wiendels die uit de losse pols een heerlijke toespraak hield bij de presentatie van het Cultureel Platform.

Tegen goede culturele initiatieven zegt de politiek geen nee meer, maar gaan ze zoeken naar kansen en mogelijkheden. Is een potje voor! Nou, dat gaan we binnenkort maar eens uittesten.

De zomerstop bij het Cultureel Café Geldermalsen?

Het 1ste deel van 2018 zit er op. Een heerlijk programma, al zeg ik het zelf. Wat waren de reacties van onze bezoekers fijn om te horen. Het CCG bestaat inmiddels 6 jaar en is een begrip voor velen. Steeds meer wordt het publiek een echte afspiegeling van Geldermalsen en de dorpen er omheen.

Daarnaast heeft het Team CCG inmiddels ook de nodige verandering ondergaan. Kom ik later graag op terug.

De zon?

Of maak ik deze column echt persoonlijk en vertel ik dat de zon niet alleen letterlijk is gaan schijnen.

Inderdaad teveel onderwerpen om een keus te maken. Heb ik dan ook gewoon niet gedaan.

Geen stress, ik krijg mijn kans nog wel om onderwerpen op zijn Robbies uit te diepen.

Als het aan mij ligt dan!

Rob van Veen