Mooie dingen

Ook in moeilijke tijden zijn er mooie dingen. Misschien vallen ze dan juist meer op. Bijvoorbeeld:

Een winterse zonsopgang of zonsondergang; prachtige kleuren in de lucht met dat warme goudachtige licht erbij. Op weg naar mijn werk fiets ik langs de Linge en trein ik over de brug over de Waal en geniet van dat mooie schouwspel.

Sneeuwklokjes en krokussen in de tuin die laten zien dat we weer richting de lente en het licht gaan.

Het gezellige geklets 's avonds aan tafel over school en voetbal van mijn grote 8-jarige meid, die volgens mij minstens tien centimeter per dag groeit.

"Ik vind je lief mama", wat zachtjes in mijn oor wordt gefluisterd bij het naar bed brengen van mijn vierjarige, terwijl ik al bijna zelf in slaap val.

De mooie bruine ogen van mijn man, die me na ruim 27 jaar nog steeds blij, onderzoekend, geïrriteerd en ondeugend kunnen aankijken.

Vriendschappen. Oude met herkenning en nieuwe met ontdekking.

Lieve mensen die zomaar met een pan soep of een fles drank voor de deur staan en die "doe niet zo gek, dat is nergens voor nodig" niet als antwoord accepteren.

Een goed glas Schotse whisky. Zonder cola of ijs natuurlijk.

Diepgaande gesprekken die je aan het denken zetten.

Een biertje op vrijdagavond in De Beurs met livemuziek.

Het aanbreken van een nieuwe pot lekker ruikende body crème of fles doucheschuim.

Mijn ouders, na ruim vijftig jaar nog steeds een mooi paar.

Leuke complimenten die onverwachts aan je worden gegeven.

Een lekker diner op zondagavond, omdat er dan meer tijd is om te koken dan in de doordeweekse drukte.

De aalscholver die ik elke dag op dezelfde plek langs de Linge zie zitten. (In elk geval op doordeweekse dagen. Ik weet niet of aalscholvers ook weekend hebben.)

In je kledingkast een leuk jasje, shirtje of paar schoenen tegenkomen, die je ooit had gekocht, maar alweer vergeten was.

Samen op de bank zitten en heel onverstandig nog een aflevering van die leuke serie kijken, terwijl je weet dat het dan eigenlijk te laat wordt. "Vooruit, nog eentje dan."

Het zijn grotendeels kleine dingen. Dagelijkse zaken, waar je misschien niet regelmatig bij stil staat. Maar als je terugkijkt, blijken dit vaak wel de dingen te zijn waar het om gaat in het leven, waar je blij van wordt. Ontdek ze, als je ze nog niet kent, en koester ze!

Martine Eerelman-Hanselman