• Rob van Veen

Politiek maakt meer kapot dan je lief is

Vorige week was dan de grote ontknoping met betrekking tot GNL. Een uiterst spannende avond in drie gemeentehuizen tegelijkertijd.

Rond 22.00 uur zouden de uitslagen van de verschillende referenda binnenkomen. Staan de inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal achter de keus om samen verder door het leven te gaan? Wel fijn trouwens dat onze democratische bestuurders naar onze mening hebben gevraagd, want zo'n fusie is best een ingrijpend onderwerp dacht ik zo.

En ja hoor, zoals verwacht, het einde van de gemeente Geldermalsen is een feit. U heeft gekozen voor GNL!

Huh, hoor ik u denken, heb ik een verkiezing gemist? Nee hoor, ook dit hebben de dames en heren voor ons besloten. U hebt alleen mee mogen praten over hoe u straks aan uw nieuwe paspoort kunt komen.

Ik heb al een tijd lang mijn persoonlijke mening hierover geuit. Heb het soms zelfs een poppenkast genoemd en heb na afloop van de raadsvergadering de gehele gemeenteraad digitaal de "Jan Klaassen" overhandigd.

Nee dat vindt men niet zo leuk van mij. Vervelend zelfs. Zo vervelend dat men een bekend spelletje gaat spelen. Hoe krijgen wij een mondige burger weer in zijn hok?

Hoe je dat aan kunt vliegen, is in mijn geval niet zo moeilijk, aangezien ik naast een mening ook de gewoonte heb om te helpen. Helpen vanuit verenigingen. Of het nu voetbalvereniging GVV is of in dit geval de OGG (Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen), ik draag graag mijn steentje bij.

Tot vorige week dan!

De politiek gaat nu dus zo ver dat men mij zelfs via deze vereniging de mond wil snoeren. 'De rol van Rob op social media kan misschien het behalen van de doelstellingen van de OGG wel in gevaar brengen'. En het bestuur van de OGG is daar gevoelig voor.

Ik ben er klaar mee!

Heel jammer! Er lagen hele mooie plannen in het verschiet.

Voor mij geen hulp meer bij activiteiten waar de politiek ook maar enige zeggenschap heeft. Best knap gedaan voor een coalitie die 'samen voor elkaar' als credo heeft.

Nee, deze column gaat niet over mij, maar over een cultuur die onze gemeente heeft overvallen. Niet vanuit een ver buitenland, maar gewoon vanuit uw eigen politieke partijen beste mensen!

Zoals gezegd, politiek maakt meer kapot dan je lief is.

Geldermalsen is niet meer!

Rob van Veen