Columns

Columnist:

Licht op Lingeland

Koeterwalen

Dries Mulder van de SGP in West Betuwe wil dat ik mijn mond houd. Ik ben volgens Dries een schreeuwer, een van de stuurlui aan wal die er geen idee van hebben hoe moeilijk het wel is, hoeveel tijd je kwijt bent met vergaderingen met de mannenbroeders, bij het besturen van een gemeente.

Columnist:

Binnenstaander A

Voetbal

Naar aanleiding van een eerdere column van mij, 'Ode aan Geldermalsen', kreeg ik van een collega-voetbaltrainer een compliment. Hij onderschreef mijn verhaal, maar kwam – met een knipoog – ook tot een verwijt.

Columnist:

Licht op Lingeland

Schreeuwgeld

Je ziet toch heel eigenaardige dingen gebeuren in de gemeente West Betuwe. En iedereen lijkt het maar gewoon te vinden. Misschien moet dat wel, want wat je ziet is niet wat het lijkt, nooit meer. Daarover zometeen meer.

Columnist:

Binnenstaander

Verwachtingspatronen

Je hoofd werkt soms op een bijzondere manier. Ook al krijgen je hersenen maar een klein beetje informatie binnen, ze maken er een compleet beeld van. Op basis van ervaringen of verwachtingen. En dat beeld klopt lang niet altijd.

Columnist:

Licht op Lingeland

Rien ne va plus

U dacht dat de gemeente van u was, dat die raadspartijen bepalen wat er in uw gemeente gebeurt. U heeft het mis. Juist daar waar de gemeente en de burger elkaar het vaakst ontmoeten, praat u niet met de gemeente maar met een 'verbonden partij'.

Vanaf 't Roth

Columnist:

Vanaf 't Roth

Het laatste woord

In september 2015 mocht ik mijn eerste column schrijven voor Nieuwsblad Geldermalsen. Titel 'de ECG-affaire'. De Pluk, zoals wij het heden ten dage noemen. Ik weet het nog goed. Net de lokale politiek vaarwel gezegd, maar toch de drang om te blijven waarschuwen.

Columnist:

Binnenstaander A

Vrijheid, blijheid

Sleutels heb je niet in je broekzak! Na de ochtend drink je geen cappuccino! Dat probeert Noshirt.nl mij al geruime tijd wijs te maken, héél stellig. Bij een pak draag je géén zeiljack.

Pagina's