Columns

Columnist:

Binnenstaander

Wanneer ben je volwassen?

De trein naar het zuiden zit weer propvol met studenten. Op weg naar een nieuwe studie of op jacht naar een kamer in de grote stad. Ze vertrokken, gewapend met slaapzakken en grote weekendtassen, naar de introductieweken van school of universiteit.

Columnist:

Rob van Veen

Column In (blijde) verwachting

In (blijde) verwachting

Langzaam maar zeker kwam de uitgerekende datum dichterbij. Het bedje was gespreid. Alle benodigde spulletjes gekocht, kleertjes, jasjes, vlaggetjes. Wachten tot dé datum. Men kon komen controleren of alles klaar was voor het grote moment.

Columnist:

Binnenstaander

Vakantie

Wij wonen in een van de mooiste regio's van het land. Ik geniet volop van het prachtige landschap, omzoomd door de Linge en de Waal, van schitterende fruitboomgaarden, boerenbedrijven, natuurgebieden, fascinerende kastelen en ga zo maar door.

Columnist:

Rob van Veen

Dubbel Leven

De politiek slaapt nog, dus ik kan nog wel een keer over het echte leven schrijven.

Het echte leven dat mooi en heftig is in al haar facetten.

Columnist:

Rob van Veen

Ben jij belazerd!

Meestal gebruik je het als waarschuwing naar iemand waarvan je denkt dat hij je een kunstje wil gaan flikken. Ben jij belazerd!

Columnist:

Raadspraat

Stem wijzer

Stemrecht is als een privilege. We krijgen de politici waarop we stemmen dus aan u straks de bepalende keus.

Columnist:

Rob van Veen

Oordelen

Doen wij natuurlijk allemaal. Iedere dag. Soms bewust, meestal zonder er erg in te hebben.

In een tel weten wij het. Hebben wij ons oordeel klaar, maar net als dat wij oordelen over een ander, doet een ander dat natuurlijk ook over ons.

Columnist:

Binnenstaander

Zon

Ik weet het wel. Te lang zonneschijn en warmte is niet goed. Het heeft allerlei nadelen. De grond wordt droog, het is slecht voor de gewassen en je tuin. Zon is niet goed voor je huid.

Pagina's