Columns

Columnist:

Rob van Veen

Oordelen

Doen wij natuurlijk allemaal. Iedere dag. Soms bewust, meestal zonder er erg in te hebben.

In een tel weten wij het. Hebben wij ons oordeel klaar, maar net als dat wij oordelen over een ander, doet een ander dat natuurlijk ook over ons.

Columnist:

Binnenstaander

Zon

Ik weet het wel. Te lang zonneschijn en warmte is niet goed. Het heeft allerlei nadelen. De grond wordt droog, het is slecht voor de gewassen en je tuin. Zon is niet goed voor je huid.

Columnist:

Rob van Veen

Keuzestress

Eigenlijk de eerste keer dat mijn column mij iets van stress heeft opgeleverd. Nee, niet omdat ik bang ben om voor mijn mening uit te komen, maar dat wisten jullie al. Nee, veel meer welk van de vele onderwerpen ik moet kiezen.

De Avri?

Columnist:

Binnenstaander

Blijf zelf nadenken!

Het is logisch dat je beïnvloed wordt door je omgeving. Als je klein bent, zullen je ouders je grootste informatie- en inspiratiebron zijn. Later krijgen onder anderen je vrienden en klasgenoten meer invloed, net als de media die je volgt.

Columnist:

Raadspraat

We zijn er bijna…, maar nog niet helemaal

Wie herkent het deuntje niet? Vrolijk gezongen door jongeren op schoolreisje, op weg naar de vakantiebestemming of tijdens de avondvierdaagse.

We zijn er bijna…, nog een half jaar. De fusie van de gemeentes Lingewaal, Neerijnen en Geldermalsen is aanstaande.

Columnist:

Binnenstaander

De kracht van humor

Soms hoor je dingen over jezelf die je wel weet, maar waar je niet bewust bij stil staat. ,,Jij zet regelmatig humor in als middel", werd me laatst op mijn werk in een coachinggesprek verteld. En ik was nog maar net binnen.

Columnist:

Raadspraat

Verleden & Toekomst

Even een terugblik naar 24 jaar geleden, het jaar dat ik de politieke arena van de gemeente Geldermalsen binnentrad als raadslid. Jo van Ewijk van Gemeentebelang was degene die mij de politiek binnengehaald heeft.

Columnist:

Raadspraat

Tja, Avri

Onlangs heeft de Avri nogal wat onrust veroorzaakt bij onze inwoners met krantenartikelen over een (flink) verhoogd tarief voor het legen van uw grijze container met restafval. Het gaat zelfs zover dat Avri medewerkers zich door reacties hierop, bedreigd voelen.

Pagina's