Columns

Weemoed

Donderdagavond stonden we in een bomvolle Schenkerij de Beurs feest te vieren, op de slotavond van de Dorpsquiz. Overal vrolijke mensen in een geweldig goede sfeer. 'Media Mandy' deed er met uitzonderlijk veel energie en plezier live verslag van en schreef mooie artikelen over onze Dorpsquiz.

Columnist:

Licht op Lingeland

Radar

Onwillekeurig maakte ik de vergelijking onlangs tussen de neus voor publiciteit die sommige van onze bestuurders hebben en de komst van een radartoren bij Herwijnen. Ook gemeente West Betuwe.

Columnist:

Binnenstaander

Van idee naar werkelijkheid

Het is heel leuk om een idee dat al een tijd in je hoofd spookt, werkelijkheid te zien worden. Helemaal als het ook nog goed uitpakt. Bijvoorbeeld bij de Dorpsquiz Geldermalsen.

Wesp

Het zijn roerige tijden, ook in de anders zo rustige Betuwe. Maar bedachtzame, weloverwegende lieden hebben in de gemeente West Betuwe nu de touwtjes in handen, dus het komt allemaal goed.

Columnist:

Binnenstaander A

Nostalgie

"Geen gebrom van auto's, geen gegier van vliegtuigen. Geen stank van uitlaatgassen of fabrieken. Dolf kreeg plotseling tranen in de ogen.

Lariekoek

De aannemers, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer waren vrolijk afgelopen weekeinde. Ze openden nieuwe natuur in de Heesseltse uiterwaarden. Ook gemeente West-Betuwe tegenwoordig. Nieuwe natuur? Daarop heb ik veel aan te merken. Natuur is er, die open je niet.

Columnist:

Binnenstaander

Geheugen

Soms weet ik de naam van iemand al niet meer als ik net zijn hand heb geschud. Of ik kan urenlang niet op de plaatsnaam komen waar we drie jaar geleden op vakantie waren.

Columnist:

Licht op Lingeland

Even wennen

Nou, ja, ehhm, het is natuurlijk allemaal nieuw voor die mensen. En ook de ambtenaren van West Betuwe moeten nog wennen. Maar na een half jaar kun je toch in ieder geval de agendanummers bij een raadsvergadering wel op orde hebben?

Columnist:

Binnenstaander A

Jezelf zijn

,,Goeiemorgen ouwe rotkop, schuif die spiegel maar opzij, geef het heden maar een rotschop, sluit het boek van ijdelheid", zingt Raymond van het Groenewoud in een van zijn prachtige nummers.

Pagina's