Columns

Columnist:

Binnenstaander A

Jezelf zijn

,,Goeiemorgen ouwe rotkop, schuif die spiegel maar opzij, geef het heden maar een rotschop, sluit het boek van ijdelheid", zingt Raymond van het Groenewoud in een van zijn prachtige nummers.

Columnist:

Binnenstaander

Afkraken

Ik heb al eens vaker opgebiecht dat ik niets met voetbal heb en er ook weinig van begrijp. Dat geldt overigens ook voor andere sporten. Wat ik er helemaal niet aan snap, is dat als je fan bent van de ene club, automatisch een hekel schijnt te moet hebben aan bepaalde andere teams.

Columnist:

Licht op Lingeland

Mottige paardjes

Je zag het een keer, en je ging eraan voorbij. In de jaren tachtig woonde mijn schoonzus op een etage in Leiden, nieuwbouw, maar wél op de plek waar het geboortehuis van Rembrandt stond. Aan de gevel hangt nog een gedenksteen. De stad gaat zijn naam nu gebruiken om toeristen te trekken.

Columnist:

Binnenstaander A

Verantwoordelijk?

Lang geleden heb ik een tijdje als rijksambtenaar gewerkt. Wat mij daarvan is bijgebleven, is dat niemand verantwoordelijk was voor zijn eigen daden. Alles moest worden geautoriseerd met een handtekening van een leidinggevende. Projecten en werkzaamheden verliepen altijd moeizaam.

Columnist:

Licht op Lingeland

Geitenfok

Het Elfdorpenspel is niet meer. Ooit bedoeld om de inwoners van elf dorpen die de nieuwe gemeente Geldermalsen vormden nader tot elkaar te brengen. Met Betuwse nuchterheid is gezegd: we hebben veel méér dorpen, dus deze dorpencompetitie stoppen we.

Columnist:

Licht op Lingeland

Vuist

De verzelfstandiging van de Avri, in 2017 is dat proces stopgezet, heeft zijn zegen en zijn ongeluk meegebracht. Wie weet wat de directie van die verzelfstandigde gemeenschappelijke regeling over ons had uitgestort.

Columnist:

Licht op Lingeland

Koeterwalen

Dries Mulder van de SGP in West Betuwe wil dat ik mijn mond houd. Ik ben volgens Dries een schreeuwer, een van de stuurlui aan wal die er geen idee van hebben hoe moeilijk het wel is, hoeveel tijd je kwijt bent met vergaderingen met de mannenbroeders, bij het besturen van een gemeente.

Pagina's