Columns

Vanaf 't Roth

Columnist:

Vanaf 't Roth

Ooit zal de Betuwe

Tot voor deze week kende ik Nashville niet anders als de bakermat van de country muziek. Dat is nu anders. En dat door een verklaring van een stel Amerikaanse oud-denkers, dat natuurlijk rap werd ondertekend door SGP leider Kees vd Staaij.

Columnist:

Binnenstaander

Dingen die ik niet snap

Ik heb al eens eerder geschreven over dagelijkse dingen waarover ik me verbaasde. Dat is al bijna twee jaar geleden en intussen heb ik weer aardig wat kleine verwonderingen opgespaard.

Vanaf 't Roth

Columnist:

Vanaf 't Roth

De geleden tijd

Het zal wel met ouder worden te maken hebben. Of met de tijd van het jaar.

Tijd!

Aan het eind van het jaar krijg ik, maar volgens mij velen met mij, altijd de neiging om terug te kijken. Wat is er allemaal gebeurd?

Columnist:

Binnenstaander A

Hekel

Een vriend van mij zei eens dat het hem opviel dat ik een hekel aan bepaalde dingen heb, terwijl hij zelf aan helemaal niets een hekel heeft.

Columnist:

Binnenstaander

Impliciet of Expliciet

Het is fijn als mensen, instellingen, overheden of bedrijven goede dingen doen. Als ze zich nuttig maken in de maatschappij. Als ze oog hebben voor hun omgeving, voor de leefbaarheid en hun medemens. Maar moeten ze zich daarvoor per se publiekelijk op de borst kloppen?

Vanaf 't Roth

Columnist:

Vanaf 't Roth

Einde van een tijdperk

Geldermalsen, de gemeente Geldermalsen, is nu echt aan haar laatste weken bezig. De nieuwe raad voor West Betuwe is gekozen. Vanaf 1-1-2019 operationeel. Een einde van een tijdperk!

Columnist:

Binnenstaander

Verbeteraars

Ik ben niet goed in mijn spelling en taal. Misschien had ik u daarvoor moeten waarschuwen in mijn eerste column. Ik heb grote moeite met d's en t's. In het Groot Dictee der Nederlandse Taal ben ik altijd dramatisch slecht geweest. Van jongs af aan haalde ik altijd een één voor dictees.

Columnist:

Rob van Veen

De Eed of Belofte

,,Ik verklaar dat ik, om tot lid van de raad benoemd te worden, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Pagina's