• Big Bo

    Bert Lek
  • Big Bo

    Bert Lek

BIG BO IN DE SCHENKERIJ DE BEURS

16-09-2017, 10:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 1 oktober 2017, 14:30 tot 17:00

Locatie:

Marktplein 14, Geldermalsen
Schenkerij de Beurs
Geldermalsen

Zondagmiddag 1 oktober a.s. staat Bo Brocken aka Big Bo in Schenkerij De Beurs. Hij speelt zijn blues ruim 30 jaar met hart en ziel en met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, "cigarbox" gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum.

In deze "one-man-band" setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren '30, '40 en '50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische blues, vlotte Piedmont, Ragtime en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer.

In de loop van de tijd heeft Big Bo een zeer mooie staat van dienst opgebouwd. In 2015 wint hij de eerste prijs in de categorie solisten/duo's tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge. Een jaar later vertegenwoordigt Big Bo ons land tijdens de International Blues Challenge in Memphis USA, waar hij de halve finale haalt.

Zijn cd "Traveling Riverside" wordt dan ook in 2016 onderscheiden met de "Best Dutch Blues CD 2015".

De aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis. Een bijdrage in de hoed wordt zeer op prijs gesteld.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Labaratorium en Yazzine