Christenen uit Geldermalsen en omgeving bidden een nacht voor vervolgde christenen

23-05-2016, 10:20 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 27 mei 2016, 21:00 tot zaterdag 28 mei 2016, 02:00

Locatie:

Burg Roozeveld v.d Venlaan 7, Geldermalsen
schoolgebouw Helicon
Geldermalsen

Heb je vijanden lief' is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 'heb je vijanden lief' is daarbij de inspiratie.

Organisator Leen de Rover geeft gehoor aan die oproep voor gebed. In Geldermalsen komen christenen evenals in voorgaande jaren bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. Vorig jaar deden er enkele tientallen bidders mee. "We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 27 op 28 mei deelnemen aan de Nacht van Gebed. U bent van harte welkom", zegt Leen de Rover. De nacht wordt georganiseerd door de Vrije Evangelische Gemeente en vindt plaats in de aula van schoolgebouw Helicon, Burg. Roozeveld van der Venlaan 7 in Geldermalsen.

Niet alleen in Geldermalsen blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed.

Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er om 01.30 uur een live-verbinding met India.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.

Plaats: Geldermalsen

Adres: Burg. Roozeveld v.d. Venlaan 7

Aanvang:21.00 uur

Einde:02.00 uur

Contactpersoon: Leen de Rover

Telefoon: 0344-620206