• Filosofie

    Pixabay

Cursus filosofie in de Pluk

27-10-2017, 13:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 16 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Denk je weleens na over een thema zoals tijd? Dan is de cursus 'Verwondering vanuit de filosofie' wellicht iets voor jou. In deze cursus maak je kennis met filosofie, een aantal filosofen en ga je zelf ook filosoferen. Je gaat je actief verwonderen samen met anderen over een filosofisch thema zoals 'Tijd'. De cursus wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Geldermalsen door Volksuniversiteit West Betuwe.

Om mee te doen met de cursus hoef je geen ervaring te hebben met filosofie maar wel interesse en de bereidheid hebben om actief deel te nemen vanuit een nieuwsgierige houding. Je laat het kind weer in je spreken door vragen te stellen, je laat als het ware vanzelfsprekendheden en aannames los...en verwondert je opnieuw …over Tijd. In vijf bijeenkomsten doe je kennis op over verschillende filosofen en 'Tijd' door de geschiedenis heen. Onder andere Seneca, Kierkegaard, Safransky en Hermsen komen aan bod.

De cursus wordt gegeven door Mariska Horster. Zij is docent Filosofie en Filosofisch councelor. Ook is zij initiatiefnemer en leider van 'Filosofisch Café Voltaire' in Den Bosch. Mariska: 'Vanuit een vragende, verwonderde houding kijken naar vanzelfsprekendheden is wat ik doe. Dit laat ook zien wie ik ben'.

De cursus start op 16 november om 19:30 uur en bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. Inschrijven voor deze cursus kan op https://www.vuwestbetuwe.nl/programma-2017-2018/cursus-verwondering-vanuit-de-filosofie-geldermalsen