• Jan Kroezen, van de Betuwse Bikkels bij RVV Rhelico

    Casper Baghuis
  • Walking football There tegen Unitas

    Wendy de Wild

Demonstratiewedstrijd walking football

19-03-2018, 21:00 | Lezersnieuws | Wendy deWild

Datum:

zaterdag 24 maart 2018, 15:45

Locatie:

Boutensteinseweg 2
RVVRhelico
Rumpt

24 maart om 15.45 spelen twee teams van SW Lingewaard bij RVV Rhelico een demonstratiewedstrijd walking football. Daarna kan iedereen rustig proberen om samen met deze ervaren senioren een walking football warming up te doen. RVV Rhelico in Rumpt is de eerste voetbalvereniging in deze regio die hiermee start, en nodigt iedereen uit vrijblijvend te kijken en vooral mee te doen. Op het kunstgras met kurk zijn geen voetbalschoenen vereist, en gemakkelijke kleding volstaat.

Komend weekend gaat de zomertijd in; een mooi moment om te beginnen met lekker buiten te zijn in goed gezelschap! De Vrienden van Rhelico zorgen voor een hapje en een drankje.

Speciaal voor 50/60+ers is deze vorm van voetbal ontwikkeld. In Nederland alleen al zijn er tientallen teams, evenals in Engeland en Spanje. Bij walking football wordt niet getackeld of gerend, om blessures te voorkomen. De teams zijn kleiner, evenals het veld. Gezelligheid en onderlinge contacten worden gecombineerd met fit zijn en blijven. Het is zeker niet nodig om ooit gevoetbald te hebben!