• Their Finest

    Filmdepot.nl
  • Voir du Pays

    Filmdepot.nl
  • Verschrikkelijke Ikke 3

    Filmdepot

Engels komisch drama, aangrijpend Frans drama en animatiefilm Verschrikkelijke Ikke 3 bij Lingefilm

13-10-2017, 11:42 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 20 oktober 2017, 20:30 tot woensdag 25 oktober 2017, 23:00

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk in Geldermalsen
Geldermalsen

Drama, romanitek en humor in Their Finest, een nostalgische film tegen de achtergrond van Londen in WOII draait bij LingeFilm op vrijdag 20 oktober, dinsdag 24 oktober (filmmiddag met koffie, thee en lekkers) en woensdag 25 oktober. Op zaterdag 21 oktober is het Franse aangrijpende drama Voir du Pays te zien. Een film over soldaten die proberen te acclimatiseren nadat ze zijn teruggekeerd uit Afghanistan. En op zondag 22 oktober wordt de nieuwe animatiefilm Verschrikkelijke Ikke 3 vertoond.

De Engelse film Their Finest gaat over Catrin Cole (Gemma Arterton) die tijdens WOII een baantje als copywriter krijgt om samen met filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin) het scenario van een inspirerende film te schrijven die de nationale moraal voor de jongens aan het front moet opvijzelen. Samen moeten ze het onwaarschijnlijke verhaal vertellen van twee vrouwen die Engelse soldaten hebben gered door ze vanuit Duinkerken naar huis te varen. Authentiek is het scenario al snel niet meer, want Buckley en co-scenarist Parfitt (Paul Ritter) drijven steeds verder af van de werkelijkheid. Tijdens het filmen op locatie groeien Catrin en Buckley nader tot elkaar.

In het drama Voir du Pays wordt een bataljon van Franse militairen na hun missie in Afghanistan in een vijfsterrenhotel op Cyprus gestopt. Daar is het de bedoeling dat ze kunnen 'decompressen' van de oorlog onder leiding van een team legerpsychologen. Maar eenmaal tussen de toeristen blijkt dat ze de oorlog niet zo makkelijk kunnen loslaten. In plaats van voorzichtig de lucht te laten ontsnappen wordt de druk alleen maar opgevoerd door drank en terugkerende herinneringen. De spanningen worden duidelijk in spelletjes die elk moment uit de hand kunnen lopen. Hoe gaat dit aflopen?

Hoera! Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuw avontuur! Verschrikkelijke Ikke 3 is de nieuwe animatiefilm van de makers van Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Gru ontmoet zijn tweelingbroer Dru en ze nemen het op tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindersterretje uit de jaren 80. Een familiefilm met veel humor, fantasie en vrolijke drukke actie.

Te zien op vrijdag- en zaterdagavond 20.30 u, dinsdagmiddag 14.30 u en woensdagavond 20.00 u. Entree €7,50 / LingeFilm FanPas € 5. KIDS: Zondagochtend 11.00 u (autismevriendelijk) en zondagmiddag 15.00 u. Met Kids-activiteit. Entree €6 / LingeFilm FanPas € 3,50. Info:www.lingefilm.nl