• Bankje aan zee

  Jacqueline Wammes
 • Surfer

  Jacqueline Wammes
 • Masker

  Frans Verweij
 • Pas de deux

  Thea Verweij

Expositie met drie gezichten

19-09-2018, 14:57 | Lezersnieuws | Wim Janssen van Doorn

Datum:

donderdag 20 september 2018, 12:00 tot donderdag 3 januari 2019, 12:00

Locatie:

de Wieken 11
Zorgcentrum Ravestein
Geldermalsen

Jacqueline Wammes presenteert een twintigtal van haar schilderijen met motieven van de zee, de natuur tot aan duiven en konijntjes toe. Kortom, een grote variatie in onderwerpen, altijd even vrolijk en kleurrijk. Jacqueline heeft jaren gelden een psychose gehad waardoor zij het schilderen en tekenen weer van begin af aan moest ontdekken. Door te oefenen in zweet en tranen, te oefenen en nog eens oefenen is zij weer op een redelijk niveau gekomen. Eerlijkheidshalve nog geen Rembrand. Maar vrolijkheid en spontaniteit spatten van haar doeken. Natuurlijk zullen haar schilderijen in de toekomst alleen maar beter en perfecter worden. ?Ik werk daar bijna elke dag met passie en vreugde hard aan?, aldus Jacqueline.

Thea en Frans Verweij exposeren samen. Thea is altijd met kunst bezig geweest. Zij heeft veel getekend. Ook heeft zij aan fotografie gedaan. Na haar kunstopleiding waar zij voornamelijk bezig was met klei, heeft zij zich uitgeleefd met was. Haar beelden zijn nu voornamelijk van brons. Momenteel houdt Thea zich bezig met de mens in ?beweging? maar dan in alle opzichten. De mens vormt voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie en uitdaging. Van haar zijn merendeel beelden te zien van mensen maar ook vogels. Frans is de maker van De Peren uit 1995. Ook De Hoogstambomen bij de rotonde De Pluk en De Appel bij de rotonde Provincialeweg/Randweg (oost) in Geldermalsen zijn van zijn hand. Frans werkt met staal maar ook oude materialen, bijvoorbeeld oude landbouwwerktuigen of smeedwerk waarvan hij dan een assemblage maakt. Van Frans zijn assemblages en schaalmodellen van De Hoogstambomen en De Appel te zien. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.verweijsculpturen.nl.

De expositie duurt tot 3 januari en kan ook tijdens de open atelierroute WaardArt op 29 en 30 september worden bezichtigd. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 ?12.00 en 14.00-17.00 uur.