• logo Film Food Festival

    Annelies ten Beste
  • Film Food Festival

    Denise

Film Food Festival

13-09-2018, 20:19 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 5 oktober 2018, 18:00 tot zondag 7 oktober 2018, 15:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64
De Pluk
Geldermalsen

LingeFilm organiseert in het eerste weekend van oktober een Film Food Festival. Twee jaar geleden was dit een zeer geslaagd event, dus een tweede editie stond al snel op de agenda. Het Film Food Festival belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden dankzij de medewerking van o.a. Christian van de Veerdonk van restaurant Eten & Drinken te Geldermalsen, speciale gast en de meest unieke TV-kok van Nederland Ren? Pluijm en andere ondernemers, koks en presentatoren uit de regio en daarbuiten, zoals Laurent Schandrin van Het Huis van de Stad in Culemborg.

Vrijdag 5 oktober starten we met een diner bereid door Christian van de Veerdonk van restaurant Eten & Drinken, waarna de film ?Retour en Bourgogne? vertoond wordt. Bij de maaltijd serveert Kees Sterrenburg van De Smaakimporteur heerlijke Bourgogne wijnen en hij vertelt bij iedere wijn een passende anekdote. De kaartverkoop van dit diner gaat snel. Op zaterdag 6 oktober is er een gevarieerd programma van 13.00 uur tot middernacht. In drie zalen worden 12 films vertoond. Documentaires en speelfilms met thema food wisselen elkaar af. Bij elke film hoort een heerlijke proeverij en/of presentatie. TV-kok Ren? Pluijm zal na twee films een presentatie geven over het leven van een chefkok. Op het Foodplein is een uitgebreide informatiemarkt en kraampjes waar je heerlijke hapjes kunt kopen. De zondag is voor de kinderen. Om 13.00 uur, voor de film ?Pippi zet de boel op stelten?, zal Trau Verlangen van Kook-T met de kinderen diverse hapjes maken.

Kijk voor het volledige programma en e-tickets op de website www.lingefilm.nl. Koop vooraf kaartjes online, zodat je zeker een plekje hebt. Het Film Food Festival wordt gehouden in De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget van de Gemeente Geldermalsen.