• Geef een boek cadeau

  stichting geefeenboekcadeau
 • Geef een boek cadeau

  Stichting geefeenboekcadeau
 • Bibliotheek Rivierenland

  Bibliotheek Rivierenland
 • Actior Office Supplies Beesd

  Actior

Geef een boek cadeau

06-02-2018, 10:32 | Lezersnieuws | Jan de Geus

Datum:

vrijdag 9 februari 2018, 00:00 tot zaterdag 24 februari 2018, 00:00

Locatie:

jeugdlaan 2
Klokhuis
Geldermalsen

Het initiatief 'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie alle - maar dan ook alle - kinderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro! Koop deze boeken dus voor je (klein)kind of voor iemand anders die misschien geen boeken heeft, want alle kinderen moeten op kunnen groeien tussen de allermooiste kinderboeken!

Vanaf 9 februari is het jeugdboek Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren voor maar 2 euro te koop bij de boekhandel en vanaf 3 april is dit Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney.

Bibliotheek Rivierenland en boekhandel Actior in Beesd hebben de handen ineengeslagen tijdens deze actie! Op woensdagmiddag 21 februari vanaf 14:00uur zal daarom de boekverfilming van Ronja de roversdochter gedraaid worden in het Klokhuis. Bij het boek zal er in april een kleurwedstrijd zijn en zal het boek op woensdag 4 april om 14:30uur in bibliotheek Beesd voorgelezen worden vol met dans en muziek.