• Vrijwilligers en vluchtelingen

    Goedele Monnens

Informatiebijeenkomst VluchtelingenWerk Geldermalsen

03-01-2017, 13:41 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 3 januari 2017, 13:28 tot vrijdag 3 maart 2017, 13:28

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Wil je meer weten over wat de vrijwilligers van VluchtelingenWerk eigenlijk doen? En de verhalen van de nieuwkomers zelf horen? Kom dan donderdag 2 februari naar de informatiebijeenkomst van VluchtelingenWerk in Geldermalsen. Op deze avond ben je tussen 19 en 22 uur welkom in De Pluk, Rijksstraatweg 64 om Geldermalsen.

Informatie over begeleiding vluchtelingen

Als bezoeker van de informatiebijeenkomst krijg je informatie over de begeleiding van vluchtelingen en alles wat daarbij komt kijken.

Vluchtelingen gaan graag in gesprek om te vertellen hoe het is om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Ook onze vrijwilligers delen hun ervaringen. Er is uitgebreid de tijd om vragen te stellen in een persoonlijk onderhoud. Daarnaast kun je ook genieten van hapjes of ervaren hoe het is om een vreemde taal te oefenen. Of werk te vinden.

Aandacht en compassie

Om een vluchteling succesvol te laten integreren in de Nederlandse samenleving is veel tijd, aandacht en compassie nodig. De persoonlijke én administratieve weg is lang. Hierbij zijn vrijwilligers onmisbaar. VluchtelingenWerk is op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst kunt u meer informatie krijgen over wat het vrijwilligerswerk inhoudt.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Aanmelden graag. Stuur een email naar mbugter@vluchtelingenwerk.nl Spontaan langskomen mag natuurlijk ook!