• The Boss Baby

  Filmdepot.nl
 • Hotel de Grote L

  Filmdepot.nl
 • I Am Not Your Negro

  Filmdepot.nl
 • The Lost City of Z

  Filmdepot.nl

Jong en oud welkom bij LingeFilm in de herfstvakantie

05-10-2017, 17:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 13 oktober 2017, 20:20 tot woensdag 18 oktober 2017, 23:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Filmtheater LingeFilm is extra actief tijdens de herfstvakantie. Twee films en leuke gratis activiteiten bij LingeFilms KIDS, een indrukwekkende documentaire I Am Not Your Negro en de film Lost City of Z met een maaltijd.

Bij LingeFilm KIDS is de hilarische animatiefilm The Boss Baby te zien. De film gaat over een hele bijzondere baby. Hij kan meteen praten en draagt een pak. Deze film is op zondag 15 oktober twee keer te zien .Om 11.00 uur een autismevriendelijke voorstelling, met na afloop een KIDS-activiteit en om 15.00 uur, met vóór deze vertoning om 14.00 uur een KIDS-activiteit. En op woensdagmiddag 18 oktober om 15.00 uur draait de speelfilm Hotel de Grote L. Een vrolijke familiefilm over Kos die het hotel van zijn vader probeert te redden door als jongen mee te doen aan een missverkiezing. Vóór de film om 14.00 uur wordt er ook een KIDS-activiteit georganiseerd door LingeFilm in De Pluk.

Op vrijdag 13 oktober en woensdag 18 oktober draait de indrukwekkende en voor een Oscar genomineerde documentaire I Am Not Your Negro, gebaseerd op een onvoltooid boek van James Baldwin over drie vermoorde vrienden: Martin Luther King jr., Malcolm X en Medgar Evers. We zien Baldwin in tv-optredens en horen hem in zijn brieven en in fragmenten uit zijn werk, voorgelezen door Samuel L. Jackson. De film verbindt de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig met het huidige Black Lives Matter. Onvergelijkbaar en onvergetelijk volgens VPRO Cinema.

Een keer per maand op zaterdagavond wordt er bij LingeFilm een viergangen diner, passend bij de film van die avond, geserveerd. LingeFilm organiseert dat deze maand op 14 oktober. De film die wordt getoond is The Lost City of Z. Hierin ontdekt Percy Fawcett tijdens zijn tocht door het Amazonewoud restanten van een oude beschaving. Terug in Engeland gelooft niemand hem. Voor Fawcett wordt het vinden van de stad een obsessie en keer op keer zoekt hij weer de jungle op. Gebaseerd op een ongelooflijk waargebeurd verhaal. Meer informatie zoals het menu is te vinden op de website van LingeFlm bij Film +.

Deze films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00.KIDS-FILMS: Aanvang: 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas €3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl