• Orgel in Heesselt

    Photography Innersense

Knipscheerconcerttour

13-03-2017, 09:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 2 april 2017, 12:00 tot 18:00

Locatie:

Kerkstraat 6, Heesselt
Kerk Heesselt
Heesselt

Op zondagmiddag 2 april vindt in de Betuwe een uniek evenement plaats. Vijf kerken met een Knipscheerorgel hebben de krachten gebundeld en maken de eerste Knipscheerconcerttour mogelijk. Een tour met de auto of de fiets. Onderweg kunt u genieten van de vijf mooie kerken en de Betuwse natuur, maar ook gezellig neerstrijken bij een restaurant met een Knipscheeraanbieding. Bovenal kunt u luisteren naar vijf miniorgelconcertjes.

Tijdens deze tocht is een belangrijke rol weggelegd voor de kerk van Heesselt. De in 1887 gebouwde eenbeukige, neogotische kerk met driezijdige koorsluiting onder zadeldak is aangebouwd tegen de laat 15e-eeuwse toren; kerk en toren zijn markant gesitueerd nabij de Waaldijk. De kerk heeft sinds 2014 een paar grote veranderingen ondergaan. Het Knipscheerorgel uit 1857 is volledig gerestaureerd en een verbouwing heeft de kerk geschikt gemaakt voor meerdere doeleinden. Sindsdien hebben al heel wat grote namen de kerk van Heesselt ontdekt. Onder anderen organist Aart Bergwerff en leden van het Radio Filharmonisch Orkest.

De in 2014 opgerichte Stichting Kerk Heesselt heeft het initiatief genomen voor deze bijzondere tour. Voor het slotconcert in Heesselt heeft de stichting niemand minder dan Koos Damman weten te contracteren. Hij is organist van het oudste orgel van het Gooi in de Grote of St. Nicolaaskerk te Muiden waar orgelbouwer Knipscheer ook zijn stempel op heeft gedrukt. Koos gaat een prachtig afwisselend slotconcert geven waarbij u het unieke Knipscheergeluid kunt herkennen.

Stichting Kerk Heesselt is klaar om uw inschrijving te ontvangen, het inschrijfgeld is €7, vrienden van Stichting Kerk Heesselt betalen €5, kinderen t/m 12 jaar gratis. Per concert kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

Na betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een week voor de concerttour een digitaal programmaboekje. Vooraf inschrijven is zeer gewenst. Op de dag zelf is alleen inschrijven in Heesselt mogelijk.

Meer informatie kunt u vinden op www.kerkheesselt.nl

Stichting Kerk Heesselt

KVK: 60634022

Fiscaal nummer: 8539.92.149 (ANBI status)

RABO rekening: NL78 RABO 0182 4439 14