• Event 27-28 en 29 december

    Jacques Hoencamp

LEGObouwmarathon met de LEGOfreaksleerdam in Beesd bij 1001FarmToys op 27 en 28 dcember

27-11-2017, 12:41 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 27 december 2017, 09:00 tot vrijdag 29 december 2017, 18:00

Locatie:

Parkweg 95, Beesd
1001FarmToys
Beesd

Op 27 en 28 december van dit jaar zal in de winkel van 1001FarmToys (van de Perk) in Beesd op de Parkweg, een glazen huis worden opgetuigd. Met dit in het pad op te bouwen glazen huis willen de Legofreaksleerdam en 1001FarmToys een lego bouwmarathon houden voor een tweetal goede doelen.

Welke goede doelen worden ondersteund?

De goede doelen zijn die elk 50% van de opbrengst krijgen:

Zorgboerderij de Lingehof in Rhenoy (www.delingehof.nl)

Speeltuinvereniging Beesd (www.speeltuinbeesd.nl)

Deze beide doelen kunnen een financiele injectie gebruiken en wij als legofreaksleerdam en 1001FarmToys gaan daar belangeloos aan meewerken.

Hoe gaan we dat doen?

Speciaal hebben we voor deze bouwmarathon 10 modulaire huizen en 2 andere complexe lego buildings weten te bemachtigen die we samen met de kinderen die zich opgeven zullen bouwen en de bedoeling is om deze in 2 dagen allemaal af te hebben. Modulaire Gebouwen of Modulaire Huizen (Engels Modular Buildings) is de naam van een serie van LEGO-gebouwen. De serie wordt een "modulair bouwsysteem" genoemd. Alle sets in de serie kunnen namelijk aan elkaar geklikt worden. In deze serie worden complexere bouwtechnieken toegepast, die in andere series niet te vinden zijn. Het is speelgoed bedoeld voor (jong)volwassenen.

Bijdrage?

Elk kind mag een half uur samen met ons in het glazen huis met ons meebouwen. We doen het dus samen met de kinderen. Voor € 5,-- sponsorgeld mogen ze half uur komen bouwen, maar we moedigen ze aan om met meer dan € 5,-- te komen door thuis, op school, etc. geld in te zamelen en dat mee te nemen voor het goede doel. Om dat voor hen aantrekkelijk te maken, verloten we een exclusieve lego kever voor diegene die het meeste sponsorgeld meebrengt.

Aankleding?

Speciaal voor deze gelegenheid bouwen we dus een glazen huis in de winkel van 1001FarmToys en zullen we ook een brievenbus in het glazen huis maken zodat bezoekers, vaders, moeders, kinderen, opa's, oma's en wie ze allemaal meenemen, ook rechtstreeks een donatie kunnen doen.

Daarnaast hangen in de winkel beeldschermen waarop de verrichtingen van de kinderen en de legofreaks te volgen is. Aan de andere kant van de winkel zullen allerlei kraampjes worden ingericht en zullen we een speciale "after christmas markt" sfeer creëren. Hiervoor zijn inmiddels toezeggingen door 30 winkeliers uit Beesd en omgeving gedaan die acte de presence geven.

Meer info en opgeven via www.legofreaksleerdam.nl en www.indoorafterkerstmarkt.nl