Lezing over Kamp Neerijnen in Stroomhuis

18-03-2018, 15:03 | Lezersnieuws | Saskia Weddepohl

Datum:

dinsdag 27 maart 2018, 20:00

Locatie:

Van Pallandtweg 1
Stroomhuis Neerijnen
Neerijnen

Op dinsdag 27 maart houdt amateurhistoricus Cor van Heukelum in Stroomhuis Neerijnen een lezing over Kamp Neerijnen, ooit bedoeld als concentratiekamp.

In het oorlogsjaar 1943 vorderde de Duitse Wehrmacht van freule van Pallandt een weiland, gelegen aan de 2e Tieflaarseweg in Neerijnen. De Duitsers wilden er een naziconcentratiekamp bouwen.

Maar zo?n kamp werd het nooit. Nadat de bouw ervan voltooid was, hadden de Duitsers wel iets anders aan hun hoofd: de Geallieerden rukten steeds verder op. De nazi?s lieten het kamp ongebruikt achter. Achtereenvolgens werd het een noodhospitaal, een gevangenkamp, een militaire school, een opleidingscentrum voor de ME en een compostbedrijf.

Aan de hand van historisch beeldmateriaal vertelt amateurhistoricus Cor van Heukelum uit Beesd over de curieuze geschiedenis van dit voormalige weiland van het Landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Datum: 27 maart 2018, aanvang 20.00 uur, entree ? 5, reserveren niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Voor meer informatie, zie www@stroomhuisneerijnen.nl.