• zaterdag 26 augustus: buitenfilm bij LingeFilm

    filmdepot.nl Annelies den Besten

LingeFilm organiseert Openlucht Filmfestival Film aan de Linge Zaterdag 26 augustus 2017

22-06-2017, 23:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 26 augustus 2017, 20:00 tot 23:59

Locatie:

Genteldijk, 18 Genteldi, Geldermalsen
Lingepark, Geldermalsen
Geldermalsen

LingeFilm begint het nieuwe filmseizoen op 26 augustus a.s. spectaculair met een Openlucht Filmfestival, Film aan de Linge. Inmiddels is het de 4e keer dat LingeFilm een openlucht voorstelling organiseert, dit keer op een wel heel bijzondere locatie: in het Lingepark in Geldermalsen, gelegen naast de jachthaven. Onder de sterrenhemel, tussen de bomen vertoont LingeFilm de Belgische roadmovie, King of the Belgians. Een prachtige, absurdistische roadmovie over een verscheurd België en Europa.

De avond start om 20 uur met muziek van showorkest M-Tastic uit Meteren en er staan stands met hapjes en drankjes, verzorgd door o.a. 't Pandje en Eva&Elvira. Om 21.15 uur start de film met voorafgaand de filmquiz. De avond is afgelopen rond 24 uur. Kaartjes incl 1 consumptie via www.lingefilm.nl.

"De afgelopen jaren organiseerden we openluchtvoorstellingen in de mooie tuin van het Lingehuis", zegt Hans van Hooren, voorzitter van LingeFilm, "Maar een film kijken in het Lingepark is helemaal fantastisch, het park leent zich hier perfect voor. Het wordt een avond die je niet wilt missen! Met muziek, hapjes, drankjes en onze fameuze petje-op-petje-af filmquiz. En natuurlijk de film die we op een enorm filmdoek van 8x5 meter gaan vertonen. Wij zijn er erg fier op dat we dit weer hebben kunnen regelen met onze vrijwilligers en de mooie geldelijke steun van het Rivierenlandfonds, de Rabobank (Aandeel in de Betuwe) en het Prins Bernhard Cultuur Fonds." Die zaterdag wordt ook Lekkers aan de Linge in het park georganiseerd, een feest van ontmoeting, eten, drinken, muziek.

King of the Belgians:

Tijdens een staatsbezoek aan Turkije ontvangt Nicolaas de Derde, koning van de Belgen, een desastreus bericht -Wallonië heeft zich afgescheiden van België - waardoor hij met zijn entourage onmiddellijk terug moet naar Brussel. Vanwege een zonnestorm laten de Turken hem echter niet gaan, bang om hun toekomstig lidmaatschap van de EU in gevaar te brengen. De documentairemaker, de gedesillusioneerde oud-oorlogscorrespondent Duncan Lloyd, die in opdracht van de koningin bezig is de vitaliteit en de glimlach van de koning vast te leggen, bedenkt een oplossing. Terwijl het koninklijk gevolg zich in een gammele bus over de Balkan beweegt en achtervolgd wordt door de Turkse geheime dienst, staart Nicolaas tijdens pauzes visionair in de verte en werkt aan een speech die de Belgen eindelijk duidelijk zal maken wat voor een formidabele staatsman aan het Paleizenplein 1 te Brussel zetelt.