• Dagwinnaar Esmeralda van Kranenburg op de waterhindernis

    Claude van der Neut

Malsnaruiters SGW Mariënwaerdt 2017 verloopt ondanks regen uitstekend

11-10-2017, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 11 oktober 2017, 13:28

Locatie:

, Beesd
Marienwaerdt
Beesd

Op zaterdag 7 oktober 2017 heeft LR en PC De Malsnaruiters haar tweede SGW op landgoed Mariënwaerdt gehouden. Vanwege de weersverwachtingen is de wedstrijd in overleg met de KNHS aangepast. Vanwege de natte terreinomstandigheden is een deel van het M-pony en L-paarden parcours verlegd. Daarnaast was het reglementair mogelijk om de dressuur voor de B en de BB klasses te laten vervallen.

Alle combinaties die hebben ingeschreven konden starten en de deelnemers van de organiserende vereniging hebben net als de cursisten van de crosscursus nagenoeg allemaal de cross uitgereden. De dagkampioen was Esmeralda van Kranenburg.

In de SGW was dit jaar voor het eerst een militaire rubriek, waar majoor Bart Jan Geers de beste prestatie heeft neergezet.

Direct aansluitend aan de wedstrijd vond een barbecue plaats voor de vrijwilligers die het afgelopen jaar hebben meegewerkt aan de activiteiten van de Malsnaruiters. Bij de afsluiting van de dag heeft de muziekvereniging Prinses Marijke nog voor een uitstekende muzikale omlijsting gezorgd.