• het Spieghel

    Koos Koopmans

Meer klassieke muziek in het Stroomhuis: strijktrio "Het Spieghel"

23-11-2016, 13:21 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 27 november 2016, 15:00 tot 16:30

Locatie:

Van Pallandtweg 1, Haaften
Stroomhuis Neerijnen
Haaften

Wat begon met een optreden op de corsowagen van Varik - "de Fledermaus" krijgt a.s. zondag 27 november om 15 uur een vervolg.

Het 'Spieghel' speelt intieme concerten op kleine podia. De drie musici op viool, altviool en cello zijn beroepsmusici met een grote staat van dienst.

In dit concert spelen zij muziek voor strijktrio van componisten uit de 18 en 19e eeuw. Het trio bestaande uit Anna Sophie Torn, Koos Koopmans en Timothée Busch zal muziek ten gehore brengen van Telemann, Mozart, Vivaldi, Haydn, Boccherini, Passacaglia Halvorsen, Schubert en Kreisler.

Sophie Torn begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen in Kampen. In 2007 deed zij mee aan het Herman Krebbers Concours, waarbij ze een finaleplaats behaalde. Zij studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium.

In 2012 sloot ze haar bacheloropleiding af en in 2015 haar Master of Music-opleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Van 2007 tot 2010 was zij concertmeester bij het Utrechtsch Studenten Concert. Ze heeft een viool, een Sebastian Kloz, uit 1758, beschikbaar gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

Koos Koopmans speelt klassiek, barok, maar ook jazz, klezmer en wereldmuziek. Hij trad op in festivals en radio- en tv-programma's.

Hij is docent viool en speelt in diverse orkestprojecten o.a. in het orkest 'Haydn op Zondag'.

De Franse cellist Timothée Busch behaalde in 2009 zijn Master of Music op het Utrecht Conservatorium. Daarna gaf hij concerten in Frankrijk, Duitsland, België en Nederland met o.a. het Rietveld kwartet. Ook speelt hij in het Gelders Orkest en is hij lid van het Ciconia Consort.

De entree bedraagt €12,50. Reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl