• Murder on the Orient Express

    Filmdepot
  • Le Fidele

    Filmdepot

Murder On The Orient Express met sterrencast en romantische misdaadfilm Le Fidele bij LingeFilm

11-01-2018, 11:21 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 19 januari 2018, 20:00 tot woensdag 24 januari 2018, 23:00

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Sterrencast probeert moord op te lossen in Murder on the Orient Express, een verfilming van het beroemde boek van Agatha Christie. Deze opnieuw verfilmde klassieker is bij LingeFilm te zien op vrijdagavond 19 januari, dinsdagmiddag 23 januari met gratis koffie, thee en wat lekkers in de pauze en woensdagavond 24 januari. De romantische misdaadfilm Le Fidèle draait op zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 januari. De raadselachtige Gino ontmoet autocoureur Bibi. Het is liefde op het eerste gezicht, maar Gino draagt een geheim met zich mee. Op de achtergrond van hun romance speelt een bende-oorlog in de straten van Brussel.

Een lange treinreis door ijskoude onherbergzame gebieden, dertien excentrieke reizigers en één moord. Dat zijn de ingrediënten van het bekende moordmysterie van Murder on the Orient Express van Agatha Christie. Detective Hercule Poirot is ook aan boord en kan direct aan de slag om alle verdachten aan de tand te voelen in de voortrazende trein met prachtige luxueus ingerichte coupés. Is het de butler of de prinses? De missionaris of de professor? Regisseur Kenneth Branagh, met indrukwekkende snor, speelt Hercule Poirot. Hij wordt omringd door topacteurs als Judy Dench, William Dafoe, Penelope Cruz, Johnny Depp en Michelle Pfeiffer.

In Le Fidèle wil Gigi ontsnappen aan een wereld vol misdaad om samen met de rijke Bibi gelukkig te worden. Is dit wel mogelijk? Dagblad De Morgen beschrijft Le Fidèle als een 'wervelende gangsterfilm met bloedend hart'. 'Kan ik je vertrouwen?' vraagt de vrouwelijke autocoureur Bibi aan de charmante Gigi als ze al smoorverliefd op hem is geworden. 'Nee' antwoordt Gigi. Ze lacht erom, maar zou eigenlijk gewaarschuwd moeten zijn. Gigi heeft na een gewelddadige jeugd verkeerde keuzes gemaakt en kent vele geheimen. Spectaculaire scenes met overvallen, ontsnappingen en achtervolgingen. Regisseur Michaël Roskam ontving in 2011 een Oscarnominatie voor Rundskop over de hormonenmaffia.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang dinsdagmiddag 14.30, woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl