• Sopraan Laetitia Gerards treedt op 17 november op in Enspijk.

    Emma Peijnenburg

MUZIEK OP DE DIJK BRENGT ENSPIJKSE KERK IN LATIJNS-AMERIKAANSE SFEREN

21-10-2017, 19:40 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 17 november 2017, 20:15 tot 21:15

Locatie:

Molenkampstraat 2, Enspijk
Kerk Enspijk
Enspijk

Vrijdagavond 17 november brengen tien cellisten van philharmonie zuidnederland samen met de talentvolle sopraan Laetitia Gerards een gevarieerd, Latijns-Amerikaans getint programma met werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos (Bachianas Brasilieras), de Duitse componist Wilhelm Kaiser-Lindemann (Bossa-nova) en de Argentijnse tanguero, bandoneonist en componist Astor Piazolla. De cellisten van het gerenommeerde symfonieorkest vormen door het grote bereik en de warme klankkleuren een orkest op zich. Locatie voor het concert is het sfeervolle vijftiende-eeuwse kerkje in Enspijk.

De klassiek geschoolde zangeres Laetitia Gerards studeerde vorig jaar summa cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam. De jonge sopraan - winnares van Junior Deutekom Concours, het Prinses Christina Concours en de Concertgebouw Young Talent Award - heeft al een indrukwekkend repertoire op haar naam staan. Zo vertolkte ze in het Concertgebouw de rol van Maria in Bernsteins West Side Story en Page in Verdi's Rigoletto en Poulencs La Voix Humaine. Gerards gaf vorig jaar ook een succesvol optreden tijdens het Grachtenfestival en was op televisie te zien in Podium Witteman en De Wereld Draait Door.

De cellogroep van philharmonie zuidnederland bestaat uit Sanne de Graaf en Anneloes de Hooge, beide woonachtig in Deil, José Backhuis, Claudia Heimonen, Anton Ivanov, Marc Knippenberg, Rares Michailescu, Jonas Seeberg, Paul Uyterlinde en Joep Willems.

Vrijdag 17 november, aanvang 20.15 uur

Locatie: Kerk Enspijk, Molenkampstraat 2, Enspijk

Entree: € 15,- / CJP € 7,50 (inclusief drankje na afloop)

Reserveren: via reserveringen@muziekopdedijk.nl, via de website www.muziekopdedijk.nl of telefonisch 06-40485804