Mysterieus Myanmar - Het land van goud. Nutslezing

08-01-2018, 00:50 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 15 januari 2018, 20:00 tot 22:15

Locatie:

Rijsstraatweg 64 , Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen, Op maandagavond 15 januari komen ze tijdens een Nutsavond vertellen over hun reis naar Myanmar (voorheen Birma). Martin, geograaf en gevorderd filmamateur, laat een film zien van de verschillende volken in Myanmar. Op veel bezoekers maakt het Boeddhisme, dat in Myanmar intens wordt beleefd, diepe indruk. De kennismaking met het immense tempelcomplex van Bagan, waar tussen de 11e en eind 13e eeuw duizenden tempels en pagodes zijn gebouwd, is ongetwijfeld een hoogtepunt van deze reis. Het authentieke karakter van Myanmar bleef mede in stand omdat het land tijdens de dictatuur van de afgelopen decennia geïsoleerd was van het buitenland. Sinds enkele jaren laat men de teugels van de dictatuur wat vieren, wordt het land niet meer geboycot en komen er steeds meer toeristen. Een bezoek aan het woongebied van de Rohingya, de moslimminderheid, kon om veiligheidsredenen niet doorgaan.

Als inleiding op de film geeft Idema in een powerpointpresentatie informatie over het land en over het ontstaan en de beleving van het Boeddhisme.

Locatie: De Pluk Geldermalsen, Aanvang 20.00 uur. Entree voor nutsleden gratis, niet-leden betalen €5,-, biebleden € 4,-