• beltmolen Vento Vivimus te Hurwenen

    Petro van Doorne

NATIONALE MOLENDAG OP BELTMOLEN VENTO VIVIMUS TE HURWENEN

07-05-2017, 12:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 mei 2017, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Molenstraat 22, Waardenburg
beltmolen Vento Vivimus
Waardenburg

Zaterdag 13 mei a.s. wordt de Nationale Molendag weer gehouden en het motto van deze dag is dit jaar: De molen beleef je pas echt als je binnen bent!

De molens zijn beeldbepalend voor Nederland maar ook voor steden en dorpen. Velen kennen molens omdat ze er langs rijden op hun dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. Maar staan er niet bij stil wat er allemaal in een molen gebeurd, want deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent.

Daarom nodigen de molenaars van de beltmolen Vento Vivimus te Hurwenen U dan ook uit om naar hun molen te komen. Deze molen uit 1875 kan tot op de dag van vandaag met behulp van windkracht nog graan tot meel vermalen en de molenaars van de Vento Vivimus willen dit dan ook maar al te graag laten zien. Middels rondleidingen laten ze daarom wat horen over de geschiedenis en het type molen, maar natuurlijk worden ook de werking van de molen en de werktuigen getoond. En bij voldoende wind wordt er mais en tarwe tot meel vermalen.

Ook kan men middels video's de werking zien van andere types en functies van molens. Voor de allerkleinsten ligt er een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd, waarbij de mooiste kleurplaat door de vereniging De Hollandsche Molen beloond wordt met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar. Molen Vento Vivimus is Nationale Molendag te bezoeken van 10:00 - 17:00 uur en is te vinden aan de Molenstraat 22 te Hurwenen.