• Het Verlangen: zondag 26 maart 20.00 uur bij LingeFilm

    filmdepot.nl
  • The Salesman, Oscar-winnaar, vrijdag 24 en woensdag 29 maart bij LingeFilm

    filmdepot.nl
  • The history of love: zaterdag 25 en zondag 26 maart bij LingeFilm

    filmdepot.nl

Première- , oscarfilm en boekverfilming bij Lingefilm

16-03-2017, 21:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 24 maart 2017, 20:30 tot woensdag 29 maart 2017, 22:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
LingeFilm, gevestigd in De Pluk
Geldermalsen

Donderdag 23 maart j.l. had LingeFilm een primeur. De film 'Het Verlangen' ging in de Nederlandse bioscopen in première en LingeFilm vertoonde deze film diezelfde avond. Wie echter de lang van tevoren uitverkochte eerste voorstelling miste, krijgt een herkansing op zondagavond 26 maart om 20.00 uur. We zien Chantal Janzen in de rol van schoenverkoopster Brigitte. Zij probeert bij een armzalige uitgeverij een slecht manuscript voor een roman aan de man te brengen. Op hetzelfde moment heeft de nerd-achtige schrijver Herman een briljant manuscript bij dezelfde uitgever achtergelaten. Een klassieke persoonsverwisseling moet uitkomst bieden. Maar dan leidt de persoonsverwisseling tot verwikkelingen die zich laten voorspellen.

Op vrijdagavond 24 maart om 20.30 uur en woensdagavond 29 maart om 20.00 kun je genieten van de film 'The Salesman', winnaar van de Oscar 2017 voor de beste buitenlandse film. De Iraanse regisseur Ashgar Farhadi maakte eerder de veelbekroonde film 'A Separation' en ook 'The Salesman' viel eerder in de prijzen: de bekroning in Cannes voor beste scenario en beste acteur (Shahab Hosseini).

Het jonge echtpaar Rana en Emad verhuizen noodgedwongen naar een nieuw appartement in Teheran, als hun vorig onderkomen door werkzaamheden dreigt in te storten. Dit nieuwe appartement werd daarvoor bewoond door een prostituée, die overhaast lijkt te zijn vertrokken. Emad en Rana zijn hiervan niet op de hoogte tot een vreselijk voorval Rana treft. De achtergrond van de vorige bewoonster lijkt hiermee verband te houden en Emad gaat op onderzoek om hierover het fijne aan de weet te komen. Hun leven zal hierdoor niet meer hetzelfde zijn. In deze indringende en spannende film komen morele dilemma's rond bijvoorbeeld wraak op overtuigende wijze aan de orde.

De boekverfilming 'A History of Love' staat op zaterdagavond 25 maart om 20.30 uur en zondagmiddag 26 maart om 15.00 uur het programma. De gelijknamige roman van schrijfster Nicole Krauss uit 2006 ligt aan de film ten grondslag en bevat nogal wat uiteenlopende verhaallijnen in ruimte en tijd. De film vertelt het verhaal van de geliefde Alma en Leo die zeventig jaar geleden van elkaar gescheiden werden nadat zij naar de Verenigde Staten vluchtten. Leo schreef uit liefde een boek voor haar. Jaren later is er een jong meisje dat ook Alma heet. Ze heeft niets met Leo te maken, maar een reis en over continenten, van het Polen in de jaren dertig tot Central Park vandaag de dag, brengt ze samen.