• Het Knipscheerorgel in de kerk van Heesselt

    photography innersense

Rondrit door de Betuwe met orgelmuziek

26-02-2017, 14:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 2 april 2017, 12:00 tot 17:00

Locatie:

Kerkstraat 6, Heesselt
Kerk Heesselt
Heesselt

Genieten van vijf verschillende orgelconcertjes en tevens langs de ontluikende bloesem in de Betuwe rijden? Dat kan!

Rondrit met auto of fiets

Op 2 april organiseert Stichting Kerk Heesselt een bijzonder evenement, namelijk een rondrit per auto of fiets langs verschillende dorpen in de Betuwe waar een Knipscheerorgel staat. U rijdt langs Wamel, Enspijk, Deil en Opijnen en eindigt in Heesselt waar het eindconcert en een borrel met hapjes de afsluiting zal zijn. De organisatie zet diverse fiets- en autoroutes uit zodat u onderweg kunt genieten van de prille lente in de Betuwe en voldoende tijd hebt om onderweg te stoppen voor een versnapering. Iedereen is welkom!

Knipscheer

In verschillende kerken in onze regio staat een Knipscheerorgel. Van deze Amsterdamse orgelbouwer zijn nog 45 orgels in Nederland te bewonderen en te beluisteren. Vijf daarvan staan op 2 april tijdens een concerttour in het middelpunt. Vanaf 12.00 kunt u met de auto of fiets langs deze orgels rijden waar een miniconcert gegeven zal worden van ongeveer 20 minuten. Om 17.00 eindigt de tour met het laatste concert in Heesselt waarna er gelegenheid is om na te praten over de ervaringen van de dag met o.a. de organisten.

Herinnering

De Betuwse kunstenaar Dik Kusters is bereid gevonden voor iedere deelnemer aan de tour een klein kunstwerkje te maken als mooie herinnering aan deze dag.

Inschrijven

Inschrijfgeld €7, vrienden van Stichting Kerk Heesselt €5, kinderen t/m 12 jaar gratis,

vrijwillige bijdrage per concert.

Na betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een week voor de concerttour een digitaal programmaboekje. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Op de dag zelf is alleen inschrijven in Heesselt mogelijk.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u onze website raadplegen:

www.kerkheesselt.nl