Stapavond voor ouders "informatie over alcohol, drugs en veilig uitgaan"

29-09-2017, 12:21 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 5 oktober 2017, 19:00 tot 22:30

Locatie:

Homburg 26, Beesd
Club Rodenburg
Beesd

PERSBERICHT

Arnhem, 29 september 2017

Stapavond voor ouders

In de landelijke Week van de Opvoeding, de eerste week van oktober, organiseert IrisZorg in samenwerking met Club Rodenburg en Mozaïek Welzijn op donderdag 5 oktober een 'Stapavond voor ouders'. Tijdens deze avond krijgen ouders van kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar informatie over alcohol, drugs en veilig uitgaan. En ze ervaren wat 'stappen' tegenwoordig inhoudt.

Medewerkers van Mozaiek, IrisZorg, Club Rodenburg en de jongeren zelf informeren de ouders die 'mee op stap gaan' over zaken die met jongeren en uitgaan te maken hebben. Er is gelegenheid om met andere ouders en professionals ervaringen uit te wisselen over alcohol in de opvoeding en de wettelijke regels. Tijdens de avond krijgen ouders ook informatie over drugs: hoe ziet het eruit, wat zijn de effecten en de risico's en welke trends zijn er? Club Rodenburg geeft de ouders een beeld van hoe het is om daar uit te gaan.

Ervaringen

In het afgelopen jaar namen ouders op soortgelijke avonden in andere plaatsen al een kijkje in uitgaansgelegenheden. Zij waren erg enthousiast. Een reactie van een van de ouders na afloop was: "De verschillende onderwerpen spraken me aan. Ik heb nu beter zicht op hoe het er aan toe gaat op zo'n uitgaansavond van mijn dochter. Het was ook fijn dat ik met andere ouders kon uitwisselen hoe je thuis omgaat met het wel of niet alcohol drinken van je kind. Ik zou iedere ouder aanraden om zo'n avond een keer te bezoeken."

Aanmelden

Alle ouders van kinderen tussen de 12 en 18 jaar zijn van harte welkom. Aanmelding kan tot 4 oktober per mail naar: preventie@iriszorg.nl. Deelname is gratis.

Donderdag 05 oktober van 19.00 tot circa 22.30 uur, Club Rodenburg, Homburg 26 in Beesd.