• Kom ook naar de start van het Fortenseizoen: leuk voor jong en oud!

    Stichting Liniebreed Ondernemen

Start Fortenseizoen 15-17 april in het PaasweekendOntdek de verborgen schatten van de waterlinies

06-04-2017, 22:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 15 april 2017, 10:00 tot maandag 17 april 2017, 17:00

Locatie:

, Geldermalsen
Geldermalsen, Gorinchem en omgeving
Geldermalsen

Er is geen houden aan! In het weekend van 15 t/m 17 april gaan de forten en ander waterlinie erfgoed, zoals vestingwerken en bunkers, weer open voor publiek. Met als thema "Verborgen schatten van de waterlinies" organiseren meer dan 50 locaties activiteiten, waarbij het paaseieren zoeken natuurlijk niet zal ontbreken! Ook smakelijke paasbrunches, spannende speurtochten en avontuurlijke expedities, een fabuleuze fototentoonstelling 'Forten van Boven' en prachtige wandel- en fietstochten staan op de activiteitenlijst. Het (wereld)erfgoed doet van zich spreken met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Bekijk het volledige programma op www.forten.nl

Verdubbeling "open" forten!

Het aantal forten dat de deuren opent voor publiek is de afgelopen drie jaar verdubbeld! Meer dan 50 locaties zijn actief bij de start van het fortenseizoen en ook op andere momenten in het jaar, zoals bij Mooi Linieland (17 en 18 juni) en het Fortenfestival in september. Ook bij u in de buurt is een fort dat u in het paasweekend kunt bezoeken tijdens de Start van het Fortenseizoen.

Regio Geldermalsen-Gorinchem

GeoFort is leuk voor kinderen met de GeoExperience, vleermuisspeurtuin en een paasbrunch. Beleef op eerste paasdag een volledig verzorgde culturele en culinaire reis "Likkebaarden langs de Linie" op GeoFort en Fort Vuren. Proef op ieder fort van een ander gerecht en geniet ondertussen van lokaal talent met muzikale optredens. Voor zang, dans en opzwepende gitaren ga je naar het Cultuurcafé van KunstFort Asperen, waar Spaanse en Zuid-Amerikaanse folklore en flamenco's de plek in bezit nemen. Op paasmaandag is het Rijdend Unifil Museum in de Vesting Gorinchem en er is een Jazzcruise. Zowel 's middags als 's avonds is er live-muziek, een Militaria beurs, rondritten met legervoertuigen, schminken voor kinderen en nog veel meer. Fort Pannerden in Doornenburg biedt een spannende puzzelexpeditie voor het hele gezin. Wanneer je door de poort van Slot Loevestein loopt ga je eeuwen terug in de tijd. De verhalen van ridders, soldaten en gevangenen komen tot leven in de presentatie 1001 bommen en granaten.

Kijk op www.startfortenseizoen.nl voor het volledige programma en de openingstijden.