• Frans duo filmde tachtig diersoorten in de oceanen.

    Still uit film 'Océans'

Stroomhuis brengt indringende docu over leven in wereldzeeën

04-02-2018, 22:51 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 15 februari 2018, 19:30 tot 22:30

Locatie:

Van Pallandtweg 1, Neerijnen
Stroomhuis Neerijnen
Neerijnen

Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt op donderdag 15 februari opnieuw een opmerkelijke natuurdocumentaire van het Franse filmmakersduo Perrin en Cluzaud, nu over het leven in de wereldzeeën.

'Océans' is een natuurdocumentaire uit 2009 van Jacques Perrin en Jacques Cluzaud. De film toont beelden van het leven in de vijf oceanen op aarde. De productie vergde een budget van vijftig miljoen euro en werd in vier jaar tijd gefilmd op vijftig verschillende locaties.

De onderwateropnames voor de film zijn gemaakt in de toplaag van de oceaan tot een diepte van circa 50 meter, waarin zonlicht nog kan doordringen. Prioriteit werd gegeven aan de daar levende diersoorten (op de open oceaan, verwijderd van land), die in heldere wateren konden worden geobserveerd, om de beeldkwaliteit te garanderen. Ruim 200 soorten werden gefilmd, waarvan er 80 in de film te zien zijn.

Eerder vertoonde het Filmhuis van Stroomhuis van Perrin en Cluzaud de niet minder indringende natuurfilm 'Winged Migration', over het wereldwijde leven van de trekvogels.

Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis, geeft een korte toelichting. Deze Inleiding begint om 19:30 uur. Direct daarna start de film. Halverwege is er een pauze. Entree € 5. Reserveren niet nodig. Gebouw Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen.