• Logo 'De kracht van beleving'

    Welzijn West Betuwe

Symposium 'De kracht van beleving'

23-03-2018, 09:30 | Lezersnieuws | Nathalie Gerrits - van den Hof

Datum:

dinsdag 24 april 2018, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Rijksstraatweg 64
De Pluk
Geldermalsen

Symposium ?De kracht van beleving? voor zorgprofessionals

Welzijn West Betuwe houdt dinsdagmiddag 24 april een symposium voor zorgprofessionals, die in hun werk te maken hebben met mensen met dementie en/of mantelzorgers. Het symposium is een afsluiting van het kunstproject ?De kracht van beleving?, wat zorg & welzijn meer laat verbinden met kunst. Ontdek hoe ook u deze verbinding kan toepassen in uw eigen werk.

Zintuiglijke prikkeling, lachen, in beweging komen, loslaten, positief samen zijn. Een paar eigenschappen van het project ?De kracht van beleving?, een toegankelijk kunstproject voor mensen met dementie ?n hun mantelzorgers. Het project bestaat uit cursussen waarbij er interactief gekeken wordt naar kunst en een praktische workshop volgt. De doelgroep schildert daarbij bijvoorbeeld de liefde, boetseert een portretbuste of maakt met natuurlijke producten een compositie van de herinneringen aan thuis.

Dit symposium is de afsluiting van een reeks cursussen van het project, waarvan we de methode en de daarbij opgedane kennis willen delen en verspreiden. Tijdens dit symposium wordt u meegenomen in ?De kracht van beleving?. Via deze methode krijgt u: handvatten om deze doelgroep een positieve beleving te brengen, input om extra aandacht te kunnen besteden aan de relatie tussen mantelzorger en degene met dementie en brainstormt u samen met andere zorgprofessionals over de rol van kunst binnen zorg & welzijn, en hoe u daarvan gebruik kunt maken.

Meer informatie en/of aanmelden voor het symposium: www.dekrachtvanbeleving.nl. Voor vragen, mail gerust naar ngerrits@dekrachtvanbeleving.nl of bel met 0345 820965.