Team AH Van Doorn ontvangt SSK keurmerk

05-06-2018, 11:12 | Lezersnieuws | Stichting Super Supermarkt Keurmerk

Datum:

vrijdag 8 juni 2018, 10:30 tot 11:30

Locatie:

Prinses M?ximaplein 8
AH Van Doorn
Geldermalsen

Albert Heijn Van Doorn in Geldermalsen is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer de heer Jan-Willem van Doorn ontvangt het keurmerk op 8 juni in aanwezigheid van de heer Jeroen Staatsen, burgemeester, gemeente Geldermalsen. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen Met het behalen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Van Doorn en zijn medewerkers bewezen dat zij zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door zijn grote lokale betrokkenheid en sociale en positieve inzet voor diverse doelgroepen binnen de gemeente, door o.a. talrijke activiteiten te initi?ren en de concrete invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van duurzaam met energie, afvalreductie en stimulerend personeelsbeleid. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria Albert Heijn Van Doorn in Geldermalsen is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en ?reductie, en transport en logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikt het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Van Doorn is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ?Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.?

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van ??n van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Albert Heijn Van Doorn in Geldermalsen hebben ruim 220 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.